19 Şubat 2012 Pazar

Cansın seyire hazır, sıra teknenin tamamlanmasında

Serebral Palsy hastası 17 yaşındaki Cansın Yemlihaoğlu’nun Türkiye'deki özürlülerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla çıkacağı “umuda yolculuğu” için çalışmalar son hızla devam ediyor. Cansın, dün İstanbul Boat Show’da, İstanbul’dan Samsun’a 350DM’lik seyir yapacağı teknesi Azuree40’la gazetecilerin karşısına çıktı.


Cansın seyrine şimdiden hazır. Bunun için bir yıldır yelken antrenmanlarının yanı sıra vücudunu güçlendirmek için her gün kondisyon yapıyor. Bir yandan da teknedeki modifikasyonlar Sirena Marine’in Orhangazi’deki fabrikasında devam ediyor. Amaç tekneyi Cansın’ın rahat kullanabileceği bir hale getirmek. Bunun için tekneye özel genişlikte pasarella, elektrikli vinç, kamaraya iniş için elektrikli lift, biri güvertede diğeri kamarada olmak üzere yarış arabalarındaki gibi iki güvenli sürüş koltuğu, güverteye metal tutamaçlar ve yine güverte boyunca emniyet ipi gibi donanımlar ekleniyor.

Cansın’ın tekneyi nisan ayında teslim alması planlanıyor. Sonra da babası Hakan Yemlihaoğlu’yla deneme seyirlerine başlayacak. 12 Mayıs’ta da W Sailing Cup öncesi hayallerinin yolculuğu için Samsun’a doğru yelken basacak. Seyahatinde Cansın’a babası eşlik edecek. Cansın seyiri süresince 80 saat boyunca dümen tutmakla kalmayacak ana yelkeni basacak, navigasyon yapacak. Bir haftalık yolculuğun ardından Cansın, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda Samsun’a ulaşmış olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder