11 Şubat 2012 Cumartesi

Kadınlara özel okyanus yarışı


Sadece kadınlara özel bir okyanus yarışı düzenlense nasıl olurdu? Gelen haberlere göre yakında bu sorunun yanıtını alacağız. Sadece kadın yelkencilerin katılacağı okyanus yarışı WOW Sailing 2012, 28 Ekim’de İngiltere’nin Plymouth kentinden start almaya hazırlanıyor. Organizasyon henüz hazırlık aşamasında o yüzden henüz gelen fazla bir bilgi yok. Öğrendiğimiz kadarıyla 3.300DM rotalı yarışta iki kişilik ekipler Beneteau Figaro 2’lerle mücadele edecek. Rotası ise şöyle: Plymouth’dan start alacak ekipler önce Biscay Körfezi’ni geçecek ardından Azorlar’ı sancakta bırakarak Kuzey Atlantik’i geçecek ve Antigua’nın Falmouth Limanı’nda finiş yapacak.
İki kişilik ekipler Figaro 2'lerle yarışacak.

Yarışın organizatörü Team Concise, ilk kez düzenlenecek bu organizasyona katılımı yüksek tutmak için başvuru ücretlerini düşük tutmuş. Team Concise’in sahibi Tony Lawson, “Aslında böyle bir yarış düzenlemek için ekonomik anlamda oldukça zor zamanlar geçiriyoruz. Ancak kadınlar bunu hak ediyor. Katılımın yüksek olması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
Bu arada ilk katılımcıların isimleri belli oldu bile: İngiliz Hanna Jenner ve Sammie Evans. İkili, Team Beaudacious adıyla yarışacak. Fransız Alran Stephanie ve Alman Anna Maria Renken de yarışa katılacağı açıklanan diğer isimler. Organizatörler daha birçok ülkeden katılım beklediklerini  söylüyor.
Hanna Jenner ve Sammie Evans

Bu yıl Vendee Globe’da yarışacak İngiliz yelkenci Sam Davies ise yarışın destekçilerinden. Organizasyonun çok iyi bir fikir olduğunu söyleyen Davies şöyle devam ediyor: “Figarolar hem iki kişilik ekiplerin çalışması hem de Atlantik’i geçmek için çok uygun tekneler. Üstelik kiralaması da çok zor değil. Eğer Vendee Globe’a katılmasaydım kesinlikle bu yarışta yer alırdım.”

Yarış aynı zamanda büyük bir sosyal sorumluluk projesini de kapsıyor. Kadın ve çocuklarla ilgili hizmet veren gönüllü yardım kuruluşlarıyla yapılan ortak çalışma sonucu her bir takım istediği bir sivil toplum örgütünü seçecek ve yarış süresince onun için bağış toplayacak. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder