20 Şubat 2012 Pazartesi

Volvo Ocean Race yarışçılarını deniz tuttu


Güney Çin Denizi’nde beklenen tehlikeli hava koşulları nedeniyle normal zamanlamadan 17 saat sonra start alan Volvo Ocean Race filosu, fırtınadan kurtulmasına rağmen zorlu hava koşullarıyla mücadele ediyor.

Yarış yönetimi, ekipleri bile bile tehlikeye atmamak için Alicante’deki yarış merkezinden gelen uyarı üzerine dördüncü ayağın ikiye bölünmesine karar vermişti. Sanya-Auckland ayağının normalde dün start alması gerekirken ekipler Sanya Limanı’nda şamandıra yarışı gerçekleştirmişti. Puanlamanın yapılmadığı bu yarışta dördüncü ayağın start sıralaması belirlenmişti.


Şamandıra yarışındaki sıralamaya göre gece yarısı ilk start alan takım Telefonica oldu. Onu sırasıyla Groupama, Abu Dhabi Ocean Racing, Team Sanya, Camper ve Puma izledi. Takımlar rüzgarsız bir havada start aldı ancak Sanya Limanı’ndan ayrıldıktan sadece birkaç saat sonra azgın dalgalar ve sert rüzgarın içine daldı. Ekiplerin görevlerini zorlukla yerine getirdiği gelen bilgiler arasında. İlk bilgiler ise Abu Dhabi Ocean Racing’den. Teknelerine çarpan dalgaların çalışma koşullarını çok zor hale getirdiğini söyleyen takımın medyacısı Nick Dana, “Burası tam bir savaş alanı gibi. Birçok ekip üyesini deniz tuttu, geri kalanlar da zorlukla duruyor” dedi. Takımın skipper’ı Ian Walker da hayatında ilk kez kendisini deniz tuttuğunu söyledi.


Sanya’yı terk eden ekipler halen Güney Çin Denizi’nde seyrediyor. Ekiplerin burayı üç günde geçmesi bekleniyor. Bu arada Volvo Ocean Race’i meteoroloji Uzmanı Gonzao Infante, dördüncü ayağın çok zorlu geçeceğini belirterek “Okyanusun bu köşesinde hava çok hızlı değişiyor ve her bir noktasında farklı bir dinamik var. Özellikle Luzon Kanalı’nın daha da zorlu geçmesi bekleniyor” dedi.

Fotoğraflar: Nick Dana/Andres Soriano

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder