25 Şubat 2012 Cumartesi

İsmin Vendee Globe’da dünyayı dolaşsın

10 Kasım’da Les Sables d’Olonne’da start alacak Vendee Globe’a aylar kala yarışçılar mücadelelerini karada sürdürüyor. Onlara göre bu mücadele denizdekinden daha da zor. Yarışa katılmak için gerekli bütçeyi toparlayabildikleri an karadaki yarışın finişine ulaşacak ardından denize açılacaklar. Bunun için kimileri sponsorlarla görüşmelerini sürdürürken kimileri de milyon Euro’ları bulan bütçeyi toparlayabilmek için farklı yollar deniyor.


Bunlardan biri de Bertrand De Broc. Fransız yelkenci, Cheminees Poujoulat isimli teknesiyle yarışa katılabilmek için gerekli olan 1.5 milyon Euro’yu toplamak amacıyla bir kampanya başlattı. Kampanyasına da “Your name around the world” ismini verdi. Buna göre isteyenler 50 Euro ödeyerek ismini De Broc’un teknesinin gövdesine yazdırabilecek. Böylece hem ismi bir Vendee Globe teknesiyle dünyayı dolaşacak hem de Fransız yelkencinin yarışa katılmasına destek olacak. De Broc’un gerekli parayı toplayabilmesi için 30 bin kişinin kampanyaya katılması gerekiyor. Yelkenci daha önce de böyle bir kampanya düzenlemiş ve başarıya ulaşmıştı. 1996-1997 Vendee Globe yarışına katılan De Broc, 6 bin kişinin ismini teknesine yazdırmayı başarmış ve gerekli bütçeyi biraraya getirebilmişti.  


Bu arada ismi yarışa katılacaklar listesinde yer alan Jeremie Beyou’nun katılımı geçtiğimiz günlerde yapılan resmi açıklamayla kesinleşti. Beyou, Michel Desjoyeaux’nun eski Foncia’sı, şimdiki adıyla Maître CoQ ile yarışacak. Desjoyeaux, bu tekneyle 84 günde dünyanın etrafını dolaşarak rekor kırmış ve yarışın birincisi olmuştu. İki kez de Solitaire du Figaro’da birinci olan Maître CoQ, mart ayında suya inecek. Beyou, Foncia’yla daha önce de yarışmıştı. 35 yaşındaki yelkenci, 2009 yılında Desjoyeaux ile birlikte Transat Jacques Vabre’da dördüncü, İstanbul Europa Race’te de birinci olmuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder