27 Şubat 2012 Pazartesi

Extreme’de starta saatler kala, yeni bir takım daha


Extreme Sailing Series 2012, yarın Umman’ın Muscat kentinde start alıyor. Bu arada startın alınmasına neredeyse saatler kala Fransız Zoulou’nun ardından yeni bir takımın daha mücadeleye katıldığı açıklandı. Bugün yapılan açıklamaya göre Danimarkalı Team Trifork yarın parkurdaki yerini alacak. Böylece yarışacak takım sayısı 8’e yükseldi.

Team Trifork’un dümeninde Jes Gram-Hansen yer alırken taktisyenliğini ise Rasmus Kostner üstleniyor. Her ikisi de Danimarkalı ve her ikisinin de geçmişinde World Match Racing Tour ile America’s Cup deneyimi yer alıyor. Hansen ve Kostner, 32. America’s Cup’ta Mascalzone Latino’da yarıştı. Takımın kuruluş hikayesi de bir başka mücadele. Hansen bu süreci şöyle anlatıyor:


“Rasmus ve ben America’s Cup deneyiminden sonra RC44 ve Farr 40 gibi farklı yelken sınıflarında yarıştık. Ama hayalimiz hep kendi takımımızı kurmaktı. Hangi yarışın bizim için uygun olacağını düşünürken America’s Cup ve Extreme Sailing Series arasında gidip geldik. En sonunda Extreme sınıfında yarışmaya karar verdik ve tüm mal varlığımızı bu tekneyi satın almak için harcadık. Birçok markayla görüştükten sonra da bir bilişim firması olan Trifork’u arkamıza alarak yarışlara katılabildik. Bizim için zorlu bir süreçti ama başardık.”

Takım, seride henüz yeni olduğu için hedefini de buna göre belirlemiş. “Öğrenecek çok şeyimiz var. Bu sezon birçok hata yapacağımızdan eminim. Amacımız bu sezon deneyim kazanarak önümüzdeki yıllarda birinciliği elde etmek” diyor Hansen.

Bu arada ilk ayağın startına bir gün kala ekiplerde heyecan dorukta. Massanah sahilinde toplanan takımlar yarın, yerel saatle 11:30’da verilecek start için son hazırlıklarını tamamlıyor. Serinin en dikkat çekici isimlerinden biri Zoulou'nun dümenindeki Loick Peyron. En son 2010 yılında seride yarışan Fransız yelkenci, yarışa geri döndüğü için çok mutlu olduğunu söyledi ve şöyle devam etti: “Hem teknemiz hem de ekibimiz yeni. Sadece üç gün antrenman yapabildik. Çok heyecanlı olacak.”

Takımlar ve skipper’ları şöyle:
1.       Alinghi-Ernesto Bertarelli
2.       GAC Pindar-Ian Williams
3.       Groupe Edmond de Rotschild-Pierre Pennec
4.       Oman Air-Morgan Larson
5.       Red Bull Sailing Team-Roman Hagara
6.       The Wave Muscat-Leigh McMillan
7.       Zoulou-Loick Peyron
8.       Team Trifork- Jes Gram-Hansen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder