4 Şubat 2012 Cumartesi

Maserati, Groupama 3’ü geçebilecek mi?



İtalyan VOR 70 Maserati, Christophe Colomb’un 1492’de ABD’yi keşfi sırasında katettiği rotada hız rekoru kırmak üzere 2 Şubat’ta İspanya’nın Cadiz Limanı’ndan yola çıktı. Hedefleri 3 bin 884DM’lik mesafeyi en kısa sürede geçerek San Salvador’a ulaşmak ve 2007’de Groupama 3 tarafından kırılan rekoru ele geçirmek. Rekor girişiminin en önemli özelliği ilk kez tek gövdeli bir tekneyle denenmesi.
Giovanni Soldini skipper’lığındaki yedi kişilik ekipte 2010-2011 Velux 5 Oceans birincisi ABD’li solo yelkenci Brad van Liew de bulunuyor. Seyire çok uygun hava koşullarında çıktıklarını söyleyen Soldini, Azor Adaları üzerindeki yüksek basınç sayesinde istedikleri hızı yakalayabileceklerini ve seyrin ilk bölümünü sorunsuz atlatmayı planladıklarını söyledi. Ancak İtalyan yelkenci ikinci yarı için aynı şeyleri söyleyemiyor. “Bu bölgedeki cephe ve depresyonların etkisiyle rüzgarın gücü çok düşerse tekne yavaşlayacaktır. Uzun vadeli hava raporları da henüz yeterince güvenilir bilgi vermiyor. Önümüzdeki günlerde göreceğiz.”

Rekor denemesi World Sailing Speed Record Council tarafından izlenen Maserati halen Kanarya Adaları açıklarında seyrediyor.
Christophe Colomb, günümüzde kendi adıyla anılan bu rotayı 1492’de beş haftada geçmişti. Rekoru elinde tutan Groupama 3 ise 7 gün 11 saatte tamamlamıştı.
2008-2009 Volvo Ocean Race’te başka bir isimle yarışan Maserati, rekor denemesinden önce üç aydır karada tutuluyordu ve ağırlığı yüzde 10 azaltılmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder