28 Şubat 2012 Salı

Arap kadınlar ilk yarışında dördüncü oldu


Bu yıl ikincisi düzenlenen Sailing Arabia The Tour 2012 Pazartesi günü Fransız takım Courrier Dunkerque’nin birinciliğiyle sona erdi. İlk kez Arap kadınların yarıştığı Al Thuraya Bank Muscat takımı ise dördüncü oldu.

Bu yıl ilk kez uluslararası boyut kazanan yarışta dokuz takım 15 gün boyunca Mumm 30’larla mücadele etti, yedi limana uğradı. 760DM’lik yarışta takımlar offshore rotanın yanı sıra liman içi yarışlarda da mücadele etti.

Yarışa katılan dokuz takım dün Umman’ın Muscat Limanı’nda karşılandı. Birinciliği elde eden Courrier Dunkerque’nin skipper’ı Daniel Souben yarışın çok iyi geçtiğini, Arap Körfezi’nin farklı dinamiklere sahip çok iyi bir parkur olduğunu söyledi. Hatta Fransız takım, önümüzdeki yıl yapılacak yarışa katılacağını da şimdiden açıkladı.

Başüstü olarak en başından beri takip ettiğimiz, ilk kez Arap kadınların yarıştığı Al Thuraya Bank Muscat da, ilk yarışları olmasına rağmen büyük bir başarı göstererek dördüncü oldu. Takımın başındaki İngiliz yelkenci Dee Caffari şunları söyledi: “Aslında kızların podyuma çıkmasını çok istiyordum. İlk üçü kılpayı kaçırdığımız için biraz üzüldüm. Ama ekip çok mutlu ve onları böyle görmek çok güzel. Bu yine de harika bir sonuç.”

 

Bu arada Umman, son günlerde yelkencilik açısından oldukça hareketli günler geçiriyor. Sailing Arabia’nın sona ermesinin hemen ardından bugün de Extreme Sailing Series’in ilk ayağı start aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder