13 Şubat 2012 Pazartesi

RC44’te zafer Team Aqua’nın

Kanarya Adaları’ndaki Lanzarote’de 8 Şubat’ta başlayan RC44 Dünya Şampiyonası’nın ilk ayağı Puerto Calero Cup dün tamamlandı. Yarışlar çok çekişmeli geçti. Takımlar için ciddi bir test oldu. Hem match race hem de filo yarışları birincisi Chris Bake ve ekibinin yarıştığı İngiliz Team Aqua olurken en büyük sürprizi Fransız Aleph Sailing yaptı. Bu yıl şampiyonaya ilk kez katılan takımın ikinci olması, yenilerin de arenada iddalı olduğunu gösterdi.

8 Şubat Çarşamba günü match race’lerle başlayan yarışta birinciliği Team Aqua elde etmişti. Bir sonraki gün start alan filo yarışlarında ise sıralama tepetaklak olmuş ve match race’i yedinci sırada tamamlayan İngiliz Peninsula Petroleum günü birincilikle tamamlamıştı. Üçüncü gün yarışlarında ise sıralama yine değişmiş ve bu kez birinciliğe Team Aqua yükselirken, Peninsula Petroleum dördüncü sıraya düşmüştü.

Puerto Calero Cup’ın son yarışlarının koşulduğu 12 Şubat Pazar günü haliyle heyecan doruktaydı. Takımlar saat 11:00’de start hattına geldi ancak yetersiz rüzgar nedeniyle yarış komitesi startı dört saat ertelemek ve en sonunda parkuru değiştirmek zorunda kaldı. Ertelemenin ardından 6-10kt rüzgarla takımlar start aldı. Gün boyunca yapılan dört yarışta özellikle Team Aqua, Aleph Sailing, Artemis ve Peninsula Petroleum arasında kıran kırana mücadele yaşandı. Günün sonunda birinciliği elde eden Team Aqua, ilk ayağın overall’da hem MR hem de filo yarışları birincisi oldu.
Filo yarışlarına 13’üncülükle başlayan ancak daha sonraki ataklarıyla birinciliğe yükselen Chris Bake ve ekibi sonuçtan çok memnundu. Tekne sahibi ve dümenci Chris Bake, “Her zafer tabii ki çok önemli. Özellikle de bu kadar paraların yatırıldığı RC44 gibi sınıflarda. Yapacağınız en ufak bir hata sonunuzu getirebiliyor” dedi.

Birinci ayağın en büyük sürprizi ise belki de ilk kez bu yarışa katılan Fransız takım Aleph Sailing’in ikinciliğiydi. Pazar günü yapılan final yarışını sekizinci sırada tamamlayan ancak overall’da ikinci olan takımın taktisyeni Mathieu Richard, “Bu bizim için harika bir sonuç. Bu kadarını itiraf edelim biz bile beklemiyorduk. İlk yılımız olmasına rağmen takımımız oldukça kuvvetli olduğunu gösterdi. Her yarışta kendimizi daha da geliştireceğiz” diye konuştu.
Torbjorn Tornqvist dümenciliğindeki İsveçli takım Artemis de Aleph Sailing’den üç puan geride kalarak birinci ayağı üçüncü sırada tamamladı. Filo yarışlarının ilk gün birincisi Peninsula Petroleum ise dördüncü sırada kaldı. Takımın dümenciliğini üstlenen tekne sahibi John Bossadone de şunları söyledi: “Yarış çok çekişmeli geçti. Özellikle son gün çok zorluydu. Ama yine de oldukça başarılıydık. Dördüncü olduk ama önümüzde uzun bir maraton var, daha iyisini elde edebileceğimize inanıyorum.”
Şampiyonanın bir sonraki ayağı 28 Mart-1 Nisan arası Portekiz’in Cascais kentinde yapılacak.
Fotoğraflar: Nico Martinez

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder