28 Şubat 2012 Salı

Extreme’de ABD’li Larson’ın sürpriz çıkışı


Extreme Sailing Series, bugün Umman’ın Muscat Limanı’nda start aldı. Seride ilk kez yarışmasına rağmen yarışın gediklisi Groupe Edmond de Rotschild’la beraber 36 puan alarak birinciliği paylaşan Oman Air’in skipper’ı ABD’li Morgan Larson tüm dikkatleri üzerine çekti. Larson bu dereceyi, denize bir adamının düşmesine rağmen elde etti.


Özgeçmişinde üç America’s Cup deneyimi ve altı dünya şampiyonluğu unvanı olan 44 yaşındaki yelkenci de bu sonuca şaşırdı. Larson şaşkınlığını “Dürüst olmak gerekirse ne beklendiğini tam olarak ben de bilmiyordum. Burada çok yetenekli ve deneyimli bir çok yelkenci var. Sanırım bu dereceyi almamdaki en büyük etken bu formatın benim yelken tarzıma çok uyması” sözleriyle ifade etti.



Diğer yandan gözler aynı zamanda serinin yenileri Team Trifork ve ZouLou’daydı. Danimarkalı Team Trifork ilk gün yarışlarını 15 puan alarak sonunculukla tamamladı. Takımın skipper’ı Jes Gram-Hansen, “Zor, öğrenecek çok şey var ama kesinlikle çok eğlenceli. Günü sonunculukla tamamladık ancak mücadelemize devam edeceğiz” dedi. Loick Peyron’lu ZouLou ise 22 puanla günün altıncısı oldu.
İlk günün sonunda puanlar ve sıralama şöyle:

1.       Groupe Edmond de Rothschild-36 puan
2.       Oman Air-36 puan
3.       GAC Pindar-34 puan
4.       The Wave, Muscat-30 puan
5.       Red Bull Sailing Team-26 puan
6.       ZouLou-22 puan
7.       Alinghi-17 puan
8.       Team Trifork-15 puan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder