15 Mayıs 2013 Çarşamba

VO65’lerin yelkenleri North Sails’den



2014-15 Volvo Ocean Race’in one design VO65’lerinin yelkenlerinin hangi marka olacağı açıklandı. Yelkenler North Sails’in Nevada’daki fabrikasında üretilecek ve Fransa’nın Vannes kentinde son haline getirilecek.

Her bir teknenin 12 yelken alabileceği daha önce açıklanmıştı. Buna gerekçe olarak da bütçe kalemlerinin azaltılması gösterilmişti. Ancak yarış esnasında sadece sekiz yelken kullanılacak, bunlar üzerinde takımlar modifikasyon yapamayacak. Dördü de yedek olarak tutulacak.

Yelkenlerde malzeme olarak, bilgi alışverişini gerçekleştirmek için kullanılan uydu sinyallerini engellediği için karbon kullanılmayacak. Yedi haftada bir suya inecek VO65’lere antrenmanlarda kullanmak üzere yarış öncesi set hazırlanacak. Sekiz yelkenin her biri tek bir kalıptan çıkacak. Ve yelkenlerin her bir türü aynı loftlarda üretilecek. Tüm bunlardaki amaç yelkenlerin performansından ağırlığına kadar tamamen birebir üretilmesini sağlamak.

Teknelerin yarış esnasında kullanacağı sekiz yelken şunlardan oluşuyor: Ana yelken (üç camadanlı), J1 (8-15 knot rüzgarda), J2 (13-25 knot rüzgarda), J3 (22-35 knot rüzgarda), code 0, masthead code 0 (0-6 knot rüzgarda) ,  masthead A3 gennaker (sadece rüzgaraltı seyirde, 120 derece ve üstü rüzgar açısında), J4 (35 knot ve üstü rüzgarda fırtına floku ve staysail olarak da kullanılabilecek). Takımlar yedek olarak da bu saydıklarımızdan istedikleri dört tanesini seçebilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder