15 Mayıs 2013 Çarşamba

34. America’s Cup’a devam



Iain Murray ve Tom Ehman
Beklenen açıklama nihayet dün yapıldı. Geçen hafta Artemis takımından Andrew Simpson’ın teknenin alabora olması sonucu hayatını kaybetmesi üzerine tüm gözler yarış yönetimi ve dört takıma dönmüş, yarışların planlandığı gibi 4 Temmuz’da start alıp almayacağı merak konusu olmuştu. Dün San Fransisco’da yapılan basın toplantısında America’s Cup CEO’su Iain Murray, yarışın planlandığı gibi gerçekleştirileceğini açıkladı.

Yarış yönetimi basın toplantısından önce yarışa katılacak dört takımla bir araya geldi. Toplantıda yarışların devam etmesi konusunda fikir birliğine varıldı. Organizasyonun ev sahibi Golden Gate Yat Kulübü Viskomodoru Tom Ehman, etkinliğin iptal edilmesi konusunda kimsenin bir şüphesi olmadığını, Artemis ve Luna Rossa dahil tüm takımların yarışa katılacağını söyledi. Hatırlarsanız Luna Rossa’nın patronu Patrizio Bertelli takımına, yarıştan çekilmek isterlerse bu kararlarına saygı duyacağını söylemişti.


Bu arada kazadan bu yana Artemis’in sorulara hiçbir yanıt vermediği belirtiliyor. Bir yandan da polis, kaza esnasında 10 dakikadan fazla parçalanan teknenin altında kalan Simpson’ın ölümünün neden kaynaklandığı konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Ancak henüz net bir sonuca varılamadı. Bir yandan da kazada herhangi bir ihmal olup olmadığı araştırılıyor.

Iain Murray, kazada paramparça olan Artemis’in AC72’sinin yarışa kadar tamir olup olmayacağı konusunda da henüz bir fikirleri olmadığını da sözlerine ekledi.

Bu arada Ehman and Murray, yarışın daha güvenli hale getirilmesi amacıyla katamaranlar ve parkurda yapılacak değişiklikler için oluşturulan heyette yer alacak altı kişinin isimlerinin belirlendiğini duyurdu. Heyet denizde güvenlik konusunda uzman kişilerden oluşuyor.  Ancak yarış organizasyonu ve takımlardan tamamen bağımsız olacağı belirtilmesine rağmen heyetin başına Iain Murray’nin getirilmesi dikkat çekici. Dolayısıyla bu durum heyetin bağımsızlığı konusuna gölge düşürüyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder