29 Mayıs 2013 Çarşamba

Bu kez finişe aynı anda ulaşacaklar


Tarihi kahve ticareti rotasında yapılan Transat Jacques Vabre, kasım ayında start alacak. İki kişilik ekiplerin yarıştığı ve Fransa’nın La Havre  ile Brezilya’nın Itajai arasında yapılan transatlantik yarışı daha önce üç kez kazanan Jean Pierre Dick ilk kez bir çokgövdeliyle katılacak. Dick’in MOD70’i Virbac Paprec 70’le katılacağı yarıştaki partneri ise, yine bu yarışı daha önce iki kez kazanan Roland ‘Bilou’ Jourdain.

Dick, partner olarak Jourdain’i seçme nedenini şöyle anlattı: “Çünkü Bilou bir şampiyon. Bunu Route du Rhum, Transat Jacques Vabre gibi birçok yarışta gösterdi. Çok gövdeli tekneler üzerine çok deneyimli özellikle de MOD70’lerde. Ayrıca çok iyi arkadaşım.”

Jourdain de, Route des Princes ve The Transat Jacques Vabre gibi büyük yarışlarda yelken yapmaya asla doymadığını belirterek “Bir ekiple yarışmayalı uzun zaman oldu. Aynı duyguları paylaştığım insanlarla yelken yapmayı çok seviyorum” dedi.

İkilinin rakip olarak hatırası da çok. Jean Pierre Dick bu anıları “Bilou ve ben Transat Jacques Vabre’ı 2003 ve 2005’te çok yakın bir şekilde tamamladık. Hakikatten iyi bir savaştı” sözleriyle özetlerken Jourdain de aralarındaki çekişmeyi şu sözlerle özetledi:


“2005’te Ellen Mac Arthur’la yarışırken Jean Pierre’den sadece 35 dakika sonra finiş yapmıştık. Kendi kendime ‘Bu kez Jean Pierre’le birlikte yarış. En azından finişe aynı anda ulaşırsın’ dedim.”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder