9 Mayıs 2013 Perşembe

UNO ekibi ABD yolcusu

 

Geçen yıl Rolex Farr 40 Dünya Şampiyonası’na katılan Asterisk UNO ekibi bu kez 14-18 Mayıs’ta Annapolis’te yapılacak Farr 40 Doğu Kıyısı Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etmek üzere ABD’ye uçuyor. Ekip serinin üçüncü ayağında yarışmak üzere cumartesi günü yola çıkıyor.

10 yarışın yapılmasının planlandığı Farr 40 Doğu Kıyısı Şampiyonası’nda teknenin dümeninde Hasip Gençer olacak. Ekipteki diğer isimler ve görevleri ise şöyle: Ahmet Baras (direk dibi), Efe Sezik (trim), Özgün Fırtına (trim), Yasemin Akyıl (piyano), Levent Özonur (orta saha), Ross MacDonald (taktisyen), Rod Dawson (ana yelken), Victor Marino (yelken trimcisi), Bernard Labro (Başüstü)

Labro, Marino ve MacDonald, takımda ilk kez yarışacak. Bernard Labro, 33. America’s Cup’ta Alinghi ekibinde yer almıştı. Fransız yelkencinin geçmişinde; Extreme Sailing Series, RC44, MOD 70 ve Wally de var. Kanada’nın en başarılı yelkencilerinden biri olarak bilinen taktisyen Ross MacDonald da, olimpiyat madalyalarına sahip bir sporcu.

14 Mayıs’ta start alacak ve dört gün sürecek yarışların ardından şampiyonanın dördüncü ayağı 17-28 Temmuz tarihleri arasında ABD’nin Edgard şehrinde yapılacak.

UNO’nun rakipleri ise şu takımlardan oluşuyor: Barking Mad (ABD), Enfant Terrible (İtalya), Groovederci (ABD), Nightshift (ABD), Plenty (ABD) Ramrod (ABD), Struntje Light (Almanya).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder