7 Mayıs 2013 Salı

Bosphorus Cup’a sürpriz konuklar



TAYK işbirliğiyle ORG Sports tarafından yapılan American Express Sailing Regatta Bosphorus Cup 2013 için bir kez daha geri sayım başladı. Her yıl gittikçe büyüyen ve bu yıl 12’incisi düzenlenecek yarış yine sürprizlerle geliyor. Bosphorus Cup bu yıl dünyaca ünlü yelken yarışçılarını da ağırlayacak.

Ödüllerdeki sürprizleri daha önce duyurmuştuk. American Express Sailing Regatta’da bu yıl; ilk ayak Bosphorus Cup birincisi 27 Temmuz-3 Ağustos’ta  İspanya Kralı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Palma’daki Copa del Rey’de,  yarışacak. İkinci ayak olan Turgutreis Cup birincisi de İsveç’in Malmö kentinde 26 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında yapılan X35 Dünya Şampiyonası’nda ter dökecek. American Express Göcek Cup’ın birincisini ise 28 Eylül-6 Ekim’deki Les Voiles de Saint-Tropez’de mücadele edecek.

Konuk olacak yelken yarışçılarına gelince... Route de Rhum, Solitaire du Figaro, Whitbread gibi yarışlara katılan Fransız yelkenci Lionel Pean, son olarak Volvo Ocean Race’e Team Sanya’nın skipper’ı olarak katılan Yeni Zelandalı Mike Sanderson bu isimlerden ikisi. İsmi henüz açıklanmayan önemli bir konuğun daha olduğu belirtildi. Bir konuk da Seahorse dergisi editörü Dobbs Davies. Diğer sürprizler de şöyle...

Corum’un Bosphorus Cup’a özel yaptığı saatler tüm dünyayla birlikte satışa sunulacak. Ayrıca geçmiş yarışlardan fotoğrafların yer aldığı 10. yıla özel bir kitap basılacak.

Bosphorus Cup’ta bu yıl yabancı katılımcılar da olacak. İspanya, Bulgaristan ve Yunanistan’dan ekipler parkurda yerini alacak.

Yarışın havadan çekimleri yine Ikarus tarafından yapılacak. Fotoğraf çekimleri de dünyanın en ünlü yelken fotoğrafçılarından Thierry Martinez’in sahibi olduğu Studio Martinez tarafından gerçekleştirilecek. Bosphorus Cup, 30 Mayıs Perşembe günü antrenman yarışlarıyla start alacak, 31 Mayıs Cuma Caddebostan parkurundan sonra 1 Haziran Cumartesi günü Boğaz parkuruyla devam edecek. Yarışlar 2 Haziran Pazar günü Caddebostan parkuruyla sona erecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder