8 Mayıs 2013 Çarşamba

Provezza, yine 52 Super Series’de

 

TP52’lerin ligi 52 Super Series, ABD’deki Key West Race Week ve 52 World Championship’ten sonra yeniden Akdeniz sularına dönüyor. Üçü ABD’li olmak üzere beş farklı ülkeden yedi teknenin katılacağı ilk yarış 23-26 Mayıs’ta Barcelona’da yapılacak Conde do Godo Regatta. Geçen hafta Palma Vela’da kupayı kaldıran Ergin İmre’nin Provezza 7’si de Barcelona ayağı dahil Akdeniz’deki tüm regattaları takip edecek.

52 Super Series’in en son geçen yıl Mayorka’da yapılan Royal Cup ayağında yarışan Provezza 7, Barcelona’da olimpiyat madalyalı İngiliz yelkenci Nick Rogers dümenciliğinde ve Tony Ray taktisyenliğinde mücadele edecek. Takım ABD’deki iki yarışa katılmamıştı.


Seriye katılan yeni isimler de var. ABD’deki yarışlara katılan, eski adıyla Sinergy,  şimdiki adıyla Rio bunlardan biri. Ekip, Manouch Moshayedi dümenciliğinde yarışacak. Bir diğer yeni takım da Austin ve Gwen Fragomen’in Interlodge’u. Barcelona’daki yarış, her ikisi de ABD’li olan takımların Avrupa sularındaki ilk deneyimleri olacak.

Favoriler ise halen 52 Super Series şampiyonluğunu elinde bulunduran İtalyan Azzura ve Ocak’ta yapılan Quantum Key West 2013’ün birincisin Niklas Zennström’ün Ran’ı. Genel sıralamada Azzura, Ran’ın altı puan önünde bulunuyor.


2011 MedCup Şampiyonu, Doug DeVos’un Quantum’u ise üçüncü sırada. Akdeniz regattalarında Terry Hutchinson’ın dümenciliğinde ve Ed Baird’ün taktisyenliğinde yarışacak takımın performansı merakla bekleniyor.

Dört gün sürecek Conde do Godo’da, dokuzdan fazla yarış yapılması planlanıyor. Temmuz’da İbiza’da yapılacak Royal Cup’a ise 10’dan fazla teknenin katılımı bekleniyor.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder