30 Mayıs 2013 Perşembe

Maksat ayakları alışsın


Extreme Sailing Series’in İstanbul ayağına üç hafta kala yarışa bir takımın daha katılacağı açıklandı. Portekizli ROFF Cascais Sailing Team, kısa süre önce İstanbul ve Porto ayağında yer alacağı duyurulan İsviçreli Team Tilt’ten sonra “wild card” kontenjanından seriye katılan ikinci genç takım oldu. Her iki takımın ortak özelliği, eylül ayında yapılacak Red Bull Youth America’s Cup’ta meydan okuyacak olmaları. Seriye sonradan dahil olan her iki takımın amacı ise San Fransisco’da yarışacakları tekne olan AC45’lere, X40’larla yarışarak alışkanlık kazanmak.

Böylece İstanbul’da, Edhem Dirvana öncülüğünde kurulan Team Turx’le birlikte dokuz takım start alacak. Türk takımı da önümüzdeki hafta uluslararası basına duyurulacak.

Roff Cascais Sailing Team’in skipper’ı Antonio Mello ve ekibi katamaranlarla yarışmaya bu yılın başında başladı. Ancak kısa sürede başarı göstererek eylül’de yapılacak Red Bull Youth America’s Cup’a seçildi. Stadyum yarışı formatına alışmak için de Extreme Sailing Series’i seçti. Bu iki ayakta mümkün olduğunca kendilerini geliştirmek için uğraşacaklarını söyleyen Mello, “Extreme Sailing Series, dünyanın en iyi yelkencilerinin yarıştığı ve dolayısıyla rekabet seviyesinin çok yüksek olduğu bir sınıf. Esas hedefimiz kazanmak değil çokgövdelilere biraz daha alışmak. Extreme Sailing Series bizim için çok iyi bir antrenman olacak.”


Mello’nun ekibinde, 2012 Olimpiyat Oyunları’nda Portekiz’i 49er sınıfında temsil eden Bernardo Freitas da yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder