9 Mayıs 2013 Perşembe

Artemis alabora oldu, bir yelkenci hayatını kaybetti




34. America’s Cup’tan bu kez bir felaket haberi geldi. Artemis’in AC72’si alabora oldu, takımdan bir yelkenci de hayatını kaybetti.

Gelen ilk haberlere göre dün San Fransisco Körfezi’nde Oracle Racing’le birlikte antrenman yapan takımın AC72’sinin önce burnu suya gömüldü ardından Treasure Adası yakınlarında alabora oldu. Sağanaklarla 31kt’a ulaşan 22kt havada yapılan antrenman sırasında katamaranda 12 yelkenci vardı. Alaboradan hemen sonra takımın destek botu olay yerine vardı ve yaralı yarışçılardan ikisini St. Francis Yacht Club’da karaya çıkardı. Yaralılardan birini burada suni solunumla hayata döndürülmeye çalışıldı ancak çok kısa süre sonra hayatını kaybetti. Diğer yaralı ise hastaneye kaldırıldı, durumunun iyi olduğu bildiriliyor.

Daha sonra gelen haberlerde ölen yarışçının adının Andrew Simpson olduğu belirtildi. İki olimpiyat madalyalı, 36 yaşındaki İngiliz yelkenci takımın destek ekibindendi.

Teknede de ciddi hasarlar var. Havadan çekilen görüntülerde teknenin gövdelerinden birinin ve direğinin kırıldığı görülüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder