12 Mayıs 2013 Pazar

Çınar kardeşler ve Dönertaş’tan güzel haber



2016 Rio Olimpiyatları’na hazırlanan sporcularımızdan başarı haberleri ulaştı bugün bizlere. 

Olimpik sınıflar, 8-12 Mayıs tarihleri arasında Garda Gölü’nde yapılan Eurosaf Champions Sailing Cup’ın ilk ayağı için Garda Trentino Olimpiyat Haftası’nda bir araya geldi. Regattada Laser Standart, Laser Radial, Finn, 470, 49er, Rs-X, 2.4Mt, Skud ve Sonar’ın yanı sıra iki yeni olimpik sınıf 49er FX ve Nacra 17 yarışları da yapıldı.

Türkiye’yi Laser Standart’ta Can Bayülken, Murat Almat, Güney Kaptan ve Alp Rodopman; Laser Radial’de Çağla Dönertaş ve Pınar Kaynar; Finn’de Alican Kaynar; 470’te Deniz ve Ateş Çınar temsil etti.
Değişen formata göre ilk iki gün kalifikasyon yarışları gerçekleştirilirken, bu yarışları geçen sporcular sonraki iki gün filo yarışlarına katıldı. Filo yarışlarında, her bir sınıfta ilk altıya kalan yarışçılar da son gün yapılan final yani madalya yarışına katılmaya hak kazandı.


470 sınıfında yapılan 10 yarışın sonunda Çınar kardeşler 34 sporcu arasında beşinci olarak, Laser Radial’de yarışan Çağla Dönertaş da dokuz yarışın sonunda altıncı olarak madalya yarışına katılmayı başardı. Bugün yapılan madalya yarışlarından da bizleri güzel haberden mahrum bırakmadı yarışçılarımız.
Madalya yarışını Çağla Dönertaş dördüncü sırada tamamlayarak genel sıralamada dördüncü oldu, Çınar kardeşler de ikinci tamamlayarak genel sıralamada üçüncü oldu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder