21 Ağustos 2012 Salı

Kadınlar yeniden Volvo Ocean Race’te

-->

Volvo Ocean Race’ten yeni bir haber var. Biliyorsunuz yaklaşık iki ay önce bundan böyle box rule’dan one design’a geçerek artık ekiplerin 65ft’lik yeni teknelerde yarışacağı açıklanmış, yeni teknenin planları bir basın toplantısıyla konunun meraklılarına duyurulmuştu. (Ayrıntılı bilgi için bakınız/Başüstü 28 Haziran 2012)

Yeni haber bugün geldi. Buna göre, 2014’te Alicante’de start  alacak 12. Volvo Ocean Race’te tamamı kadınlardan oluşacak bir takım yarışacak. Takıma İsveçli bir temizlik malzemesi firması olan SCA olacak. Ekibin üyelerinin kimlerden oluşacağı henüz belli değil. Takımı daha önce Volvo Ocean Race’te iki kez yarışan Richard Brisius kuracak. Kendisi, daha önce Volvo Ocean Race’te yarışan EF Language ve Ericsson Racing Team’i de kuran isim. Brisius, amaçlarının güçlü bir takım oluşturmak olduğunu söyledi.


Bir sonraki yarışa yeniden kadınların katılmasının altındaki en önemli sebep yeni teknelerin çok fazla güç gerektirmeyecek şekilde tasarlanmaları. Bir önce versiyon  olan Open 60’lar, kadınların kullanmasını zorlaştırdığı için tartışma konusuydu. Volvo Ocean Race’in CEO’su Knut Frostad, bu büyük mücadeleye kadınların yeniden katılacak olmasından çok memnun olduğunu söyledi. “Son birkaç yarıştır kadınların olmaması çok büyük bir eksiklikti. Bu durum dünya nüfusunun yarısının yarışta temsil edilmemesi anlamına geliyordu. Ayrıca Volvo Ocean Race tarihinde çok önemli bir yere sahip olan İsveç’i yeniden yarışta görmek çok güzel” 


Volvo Ocean Race’te tümü kadınlardan oluşan bir takım en son 2001-2002’de yarışmıştı. Yarış tarihindeki kadın takımları şöyle:

1989-90 Maiden/Tracy Edwards
1993-94 US Women’s Challenge/Nance Franck, later Heineken/Dawn Riley
1997-98 EF Education/Christine Guilou
2001-02 Amer Sports Too Lisa Charles

2005-2006’daki yarışta da Adrienne Cahalan sadece bir ayakta Brasil-1 teknesinde  navigatörlük yapmıştı.

Yarış kurallarına göre kadınlardan oluşan takımlar, ekiplerine fazladan iki yarışçı daha alabiliyorlar.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder