3 Ağustos 2012 Cuma

Ainslie bu kez tehdit etti: “Pişman olacaklar”



Olimpiyatların Finn sınıfında olay var. Başrolündeki ismi tahmin etmek zor değil. İngilizlerin en başarılı ama bir o kadar da agresif yelkencisi Ben Ainslie. Sidney’deki ISAF Dünya Şampiyonası sırasında finişe ulaşmak üzereyken botuyla çapariz yapan gazeteciyi tartaklarken çekilen fotoğrafları hala hafızalarda olan Ainslie bu kez rakiplerini tehdit etti ve aleyhinde işbirliği yapmakla suçladı.

Olay şöyle oldu. Dün yapılan sekizinci yarışta üçüncü şamandırayı dönüş esnasında Ainslie’nin en sıkı rakipleri Danimarkalı Hogh-Christensen ve Hollandalı Pieter-Jan Postma, İngiliz yelkencinin şamandıraya değdiğini belirterek protesto verdi. Bunun üzerine Ainslie ceza dönüşü yapmak zorunda kaldı. Ceza dönüşüne rağmen çok iyi bir yarış çıkaran Ainslie finişe 70 metre kala Christensen’i yakaladı. Ancak birinciliği kaçırdı. Ainslie, finiş hattını geçtiği sırada Danimarkalı rakibine el kol hareketleriyle bağırıp çağırıyordu.
Üç olimpik madalyalı yarışçı doğal olarak şamandıraya değmediğini iddia ediyordu. Yarıştan sonra gazetecilere konuşan Ben Ainslie şunları söyledi:

“O Danimarkalı ve Hollandalı şamandıraya değdiğim konusunda yalan söylediler ve ağız birliği yaptılar. İkisi de benim aleyhimde hareket ediyor. Neyse ki ceza dönüşü almama rağmen yarışı iyi bir şekilde bitirebilecek ve bu tip oyunlara gelmeyecek kadar olgun ve akıllı bir sporcuyum. Ancak ikisi de büyük hata yaptılar ve buna pişman olacaklar.”


Christensen ise kendini savundu: “Tam olay sırasında oradaydım. Şamandıraya değdiğini gördüm. Postma da benim gördüklerimi gördü çünkü her ikimiz de aynı taraftaydık. Eğer birlik olup onun aleyhine konuştuğumuzu düşünüyorsa bizi protesto edebilir. Ancak bu sporculuğa yakışan bir davranış değil. Hiç kimse diğerinin aleyhine işbirliği yapmıyor.”

Bu arada Finn sınıfında dananın kuyruğu madalya yarışının yapılacağı 5 Ağustos Pazar günü kopacak. Bugün yapılan 10. yarış az önce tamamlandı ve Ainslie birinci oldu. Christensen ise üçüncü. Bu durum, her ikisinin de madalyaya eşit mesafede olmasına neden oldu. Yani rekabet kızıştı. Bu sınıfta yarışan 23 yaşındaki Türk yelkenci Alican Kaynar da 23. sırada.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder