15 Ağustos 2012 Çarşamba

MOD 70 ve IMOCA 60’lar kafa kafaya gelecek



Cowes Week yarın ilginç bir yarışa evsahipliği yapacak. Ünlü yelkencileri biraraya getirecek Artemis Challenge’da iki IMOCA 60 ve iki MOD 70 karşı karşıya gelecek. Yarışın amacı yardım kuruluşlarına bağış sağlamak.

Parkuru Wight Adası’nın etrafı olan yarışın ilginç yanı ise formatı. İki IMOCA 60, Simon Clay dümenciliğindeki Artemis Ocean Racing II ve Mike Golding dümenciliğindeki Gamesa ile iki MOD 70 Sidney Gavignet dümenciliğindeki Oman Sails Musandam ve Michel Desjoyeaux dümenciliğindeki Foncia aynı anda start alacak. Ancak ters yönlerden, karşılıklı olarak. Yaklaşık 55 deniz millik bu rotayı en hızlı tamamlayan IMOCA 60 ve MOD 70, 12 bin pound’luk ödülü paylaşacak ve temsil ettikleri sivil toplum kuruluşlarına bağışlayacak.


Yarışa katılacak ünlü isimlere gelince... Dünyanın etrafını tek başına ters yönden dolaşan ilk kadın yelkenci İngiliz Dee Caffari Musandam’da olacak. Onunla birlikte, dünyanın etrafını dört kez turlayan çokgövdeli uzmanı Brian Thompson da Oman Sail’in henüz birkaç ay önce suya inen son jenerasyon MOD 70’inde yarışacak. 2012 Londra Olimpiyatları’nda kadınlar Elliott 6m sınıfında mücadele eden İngiliz Annie Lush, Kate MacGregor ve Lucy MacGregor ile windsurf’te gümüş madalya kazanan Nick Dempsey de iki IMOCA 60’ta olacak.

Bu arada Cowes Week'te, Garanti ekibinin J/109’lardaki mücadelesi sürüyor. Regattanın dördüncü günü olan dün yarışı 24’üncü sırada tamamlayan ekip bugün yağmurlu ve 30kt’a varan havada yarışıyor. Fenerbahçe-1 Garanti Sailing genel sıralamada, 26 takım arasında 19’uncu sırada.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder