29 Ağustos 2012 Çarşamba

San Fransisco Körfezi 72ft’lik kızıyla buluşuyor



34. America’s Cup’ın kupa sahibi takımı Oracle Team USA nihayet ilk AC72’sini suya indiriyor. Cuma günü dev katamaran basının ve San Fransisco’luların karşısına çıkıyor. 

Katamaranın kanat yelkenleri bugün takımın merkezinin bulunduğu Pier 80’e başarılı bir şekilde ulaştı. Takımın dümencilerinden James Spithill dahil tüm ekip bugün Pier 80’deydi. Takımın kıyı ekibi müdürü Mark Turner “Katamaran suya inmeden önce listedeki en önemli işi bugün tamamladık” dedi. Katamaranın tasarım ekibinden Dirk Kramers ise yeni nesil katamaranın performansını şu sözlerle özetledi: “AC 72, AC 45’e göre iki kat daha büyük, beş kat daha güçlü ve 100 kat daha karışık. Ayrıca yüzde 25 daha hızlı, 40 knot’ın üzerinde hız yapabilecek kapasiteye sahip.”

America’s Cup’ın “Teknenin gövde temsil edilen ülkenin sınırları içinde inşa edilir” kuralı gereği karbon gövde San Fransisco’daki Pier 80’de inşa edildi. Gövdeleri birbirine bağlayan kirişler, kanat yelken, dümen palaları, daggerboard gibi diğer önemli parçalar ise Yeni Zelanda’daki Core Builders Composites’de üretildi.

Şimdi sıra 40 metre uzunluğundaki kanat yelkenin gövdeye monte edilmesinde. Bu iş de tamamlandıktan sonra Oracle’ın 72ft’lik kızı nihayet San Fransisco Körfezi’nde yelken basacak.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder