16 Ağustos 2012 Perşembe

Oracle’ın AC72’si suya inmek üzere



ETNZ’nin AC72’sinin ardından nihayet Oracle Team USA’in de iki katamaranından ilkini suya indirmek üzere olduğu açıklandı. Buna göre takımın ilk AC72’sinin suya inmesine sadece günler kaldı. Katamaran suya indirilir indirilmez hava koşulları elverirse deneme seyirlerine başlanacak, eksikler ve sorunlar saptanacak. İlk gün teknenin yapısı ile dümen ve salma sistemleri, kanat yelken kontrol edilecek. İlk gün ciddi bir sorun belirlenmezse katamaran ertesi gün San Fransisco Körfezi’ne çıkacak. Böylece 34. America’s Cup’ın evsahibi şehrinde seyir yapan ilk AC72 olacak. Yeni AC72’lerini suda görmek için çok heyecanlı olduğunu söyleyen dümenci  James Spithill, “İlk seyir benim için çok özel bir an olacak” dedi.

Oracle’ın AC72’sinin gövdesi yarış kuralları gereği temsil ettiği ülke olan ABD’de üretildi. Ancak kanat yelken gibi diğer parçalar Yeni Zelanda’daki Core Builders Composites’te yapıldı.


 Bu arada olimpiyatta dördüncü altın madalyasını alarak büyük başarıya imza atan ve artık “Big Ben” lakabıyla anılan BAR’ın dümencisi Ben Ainslie, olimpiyatlar süresince kendisine destek veren İngilizlere teşekkür etmek için Thames Nehri’nde yelken bastı ve nehirde bir süre seyir yaptı. Zafer sarhoşu Ben Ainslie’ye bir güzel haber de sponsoru, İngiliz merkezli uluslararası finans şirketi JP Morgan’dan geldi. Uzun süredir Ainslie’nin sponsorluğunu sürdüren JP Morgan, 34. America’s Cup ve ACWS’de mücadele edecek Ben Ainslie Racing’in de (BAR) ana sponsoru olduğunu açıkladı. JP Morgan BAR olarak anılacak takım ilk olarak 21-26 Ağustos’ta San Fransisco’da yapılacak yeni serinin ilk yarışında mücadele edecek.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder