5 Ağustos 2012 Pazar

Agresif yelkenci için America’s Cup vakti



Bu aralar sürekli Ben Ainslie’den gidiyorum ama gündemin en önemli kısmını o kaplayınca bahsetmemek de olmuyor. Londra Olimpiyat Oyunları’nda bugün Finn sınıfının madalya yarışı yapıldı ve Ainslie olimpiyatlardaki dördüncü altın madalyasını aldı. Hem de arka arkaya. Ainslie’nin bir de gümüş madalyası vardı.

Ainslie böylece 1948-1960 yılları arasında dört altın madalya kazanan Danimarkalıların efsane yelkencisi Paul Elvstrom’un rekorunu da yakalamış oldu ve bu başarısıyla tüm zamanların en iyi  olimpik yelkencisi ünvanını kazandı. Finn sınıfında gümüş madalyayı ise Elvstrom’un hemşehrisi, Ainslie’nin olimpiyatlar boyunca nefesini ensesinde hissettiği ezeli rakibi Hogh-Christensen aldı. Bu sınıfta mücadele eden yelkencimiz Alican Kaynar da yarışları 18’incilikle kapattı.

Paul Elvstrom
Ainslie başarısının ardından yaptığı açıklamada üzerindeki baskıyı da dile getiriyordu: “Paul Elvstrom gibi yıllar önce yelkende devrim yapmış birinin başarısını yakalamak benim için inanılmaz bir başarı. Kendi ülkemde böylesine büyük bir sorumluluk üstlenmek gerçekten çok ağırdı. Hayatımın en zor haftasıydı diyebilirim.”
Ainslie daha önce altı kez Dünya Finn Şampiyonu olarak yine bir rekor kırmıştı.

İngiliz yelkenciyi şimdi America’s Cup macerası bekliyor. Çokgövdelilerde neredeyse hiç deneyimi olmayan Ainslie yine büyük bir sorumluluğun altına girdi ve America’s Cup World Series’de kendi adını taşıyan takımın dümenciliğini üstlendi. Serinin oldukça deneyimli isimlerinden oluşan ekibi, Ainslie ve hırsına güvendiklerini söylüyor. İngiliz yelkenci ilk AC45 deneyimini 21-26 Ağustos’ta San Fransisco’da yapılacak sezonun ilk yarışında yaşayacak. Yani olimpiyatlardan sadece iki hafta sonra.

Bu arada America’s Cup yarışçılarından olimpiyatlarda mücadele eden sadece Ben Ainslie değil. Oracle Racing USA’den Tom Slinsby laser, Team Korea’nın dümencisi Nathan Outterigde de 49’er sınıfında yarışıyor. Her iki yelkenci de bu hafta madalya yarışlarını yapacak ve sıralamadaki yerlerini belirleyecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder