12 Ağustos 2012 Pazar

Cowes’taki Garanti ekibi sıralamada yükseliyor



Fenerbahçe-1 Garanti Sailing ekibiyle geçtiğimiz yıl röportaj  yapmış, tekneleriyle bir de antrenmana çıkmıştım. Röportaj sırasında en çok dikkatimi çeken, büyük çoğunluğu yelkene sonradan başlayan Garanti Bankası çalışanlarından oluşan ekibin azmi ve neşesiydi. Her hafta sonu bıkmadan usanmadan antrenman yapan ve hiçbir yarışı, trofeyi kaçırmayan ekip nihayet bu azminin meyvesini geçtiğimiz ay yapılan Amex Turgutreis Cup’ta birinci olarak almış ve birçok yelkencinin katılmayı hayal ettiği, dünyanın en eski ve büyük yelken trofelerinden biri olan Cowes Week’te yarışma hakkı kazanmıştı.

İngiltere yolculuğu öncesi kendi prototip tekneleriyle İstanbul’da daha da sıkı antrenman yapan Fenerbahçe-1 Garanti Sailing ekibi 9 Ağustos Perşembe sabahı İngiltere yolunu tuttu. Yarışların yapıldığı Wight Adası’ndaki Cowes kentinde kendileri için kiralanan eve yerleşen 14 kişilik ekip gittiklerinin ertesi günü yarışacakları J/109’larıyla da ilk ve tek antrenmanlarını yaptı.


Cowes Week 11 Ağustos’ta, tam 44 sınıfta 1000’den fazla tekneyle start aldı. İlk gün yarışları 19kt havada yapıldı. Rüzgar sert olunca yarışta birçok teknede hasar meydana geldi. Balonlar yırtılarak kopup giderken teknelerden biri de direğini kırdı. İlk gün Garanti Sailing ekibi için de hiç kolay geçmedi. Esas dümencileri Oğuz Ayan yerine ikinci dümencileri Kürşad Terzi liderliğindeki ekip ilk gün yabancı tekne ve sert hava sebebiyle bir hayli zorlandı. Nitekim takımdan İpek Kandıralı bu ilk yarış günleri için “İlk gün hedefimiz hayatta ve teknenin üstünde kalmaktı, başardık” diyordu. Ancak Garanti ekibi buna rağmen hiç de fena bir sonuç elde etmeyerek ilk günü 25 takım arasında 20’ncilikle kapattı.

Yarışın ikinci günü, yani bugün ekip bu kez tekneye biraz daha alışmış olarak parkura çıktı ve ortalama 14-17kt havada 25 rakiple mücadele etti. Yaklaşık 19 millik rotada yapılan yarış düne göre daha sıkı geçti, protestoların ardı arkası kesilmedi. İlk üç Jigsaw, Jolene II ve Joule’den oluştu. Garanti ekibi de bu kez daha iyi bir sonuç aldı ve 26 tekne arasında 11’inci oldu. İki günlük yarışın sonunda Garantililer genel sıralamada 26 tekne arasında 16’ıncı sırada yer alıyor. Yarışlar 18 Ağustos’a kadar devam edecek.

Ekipte yer alan Fatih Börekçi’nin kamerasından Cowes Week manzaraları...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder