13 Kasım 2013 Çarşamba

Yılın yelkencisi ödülleri 470’çilerin

Fotoğraf: Kurt Arrigo
2013 ISAF Rolex Yılın Yelkencisi ödüllerinin sahipleri açıklandı. Avustralyalı 470 yarışçısı Mathew Belcher ile Yeni Zelandalı 470’çiler Jo Aleh ve Polly Powrie (Team Jolly olarak da biliniyor) ödüllerin sahibi oldu.

Yılın yelkencileri dün Umman’da düzenlenen törenle açıklandı. 470 sınıfından bu ödülü kazanan ilk erkek yelkenci olan 31 yaşındaki Belcher, olimpiyat madalyalı yelkenci Malcolm Page’le birlikte yarıştığı 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya kazandı. Yedi yaşından bu yana yelken yapan Belcher, bu yıl ağustos ayında benzeri görülmemiş bir başarıya imza atarak 470 sınıfında art arda dördüncü kez dünya şampiyonu olmayı başardı.

En iyi kadın yelkenci ödülüne layık görülen Team Jolly de Belcher gibi 470 sınıfında yarışıyor. Yeni Zelandalı Jo Aleh ve Polly Powrie, 2013’te dünya şampiyonu oldu. 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya kazandı. İkilinin bu zaferi, en son 1984 yılında Los Angeles’ta yapılan olimpiyat oyunlarında, finn sınıfında altın madalya kazanan Russell Coutts’tan sonra Yeni Zelanda’nın en büyük olimpik başarısıydı. Team Jolly şimdi 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na hazırlanıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder