5 Kasım 2013 Salı

Mini Transat’ta ‘tek ayak’ kararı


Atlantik’teki kötü hava koşullarının darmaduman ettiği Mini Transat’ta nihayet bir karara varıldı. Organizatörler yarışın Sada’dan Pointe a Pitre’a tek ayak olarak yapılmasına karar verdi. Yani Lanzarote durağı rotadan çıkarıldı. Start ise 12 Ekim’de. Bu, Mini Transat tarihindeki en uzun etap olacak.

Alınan ek karara göre isteyen yarışçılar Kanarya Adaları’ndaki Puerto Calero’da çok kısa mola vererek Atlantik geçişi öncesi son tamirat işlerini yapabilecek. Ancak Lanzarote’nin rotadan çıkarılması birçok lojistik problemi de beraberinde getirdi. Yarışçıların büyük bir çoğunluğu organizasyonunu burada verilecek molaya göre yapmıştı. Ancak rota değişince bilgisayar, yiyecek-içecek, kıyafet gibi birçok malzemenin Sada’ya getirilmesi gerekiyor.



Bu arada bazı yarışçılar teknelerini feribotla Sada’ya götürmeyi tercih ediyor. Geri kalanlar da havanın biraz daha sakinleşmesini bekliyor. Filonun küçük bir kısmı zaten Sada’ya ulaşmayı başarmıştı. Gijon’da bekleyen tekneler ise grup halinde Sada’ya gelecek. 160 deniz millik bu rotanın 24-36 saatte tamamlanması bekleniyor. Son yarışçının da Sada’ya ulaşmasından sonra en az 48 saatlik mola verilecek. Ardından Pointe a Pitre’a doğru start alınacak. Finiş verecek ilk teknelerin 1 Aralık’tan itibaren Pointe a Pitre’a ulaşması bekleniyor.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder