26 Kasım 2013 Salı

VOR’a iki gizemli aday takım

Knut Frostad
Volvo Ocean Race’in startına bir yıldan az bir süre kala hazırlıklar hızlanıyor. Yarışın durak şehirlerinden Newport’ta basın açıklaması yapan Volvo Ocean Race CEO’su Knut Frostad, 2014-15 yarışı için iki ekiple daha el sıkışmaya hazırlandıklarını söyledi. Ancak bunların kim olduğunu açıklamadı. Sözleşmenin neredeyse imzalanma aşamasında olduğunu belirten Frostad isimleri henüz kesinlikle açıklayamayacaklarını da ekledi.

Bu yarışa hedefledikleri gibi en az yedi takımın katılacağı konusunda emin olduklarını söyleyen Frostad, şu an inşa edilen yedinci VO65’in gövdesinin yarısından çoğunun tamamlandığını belirtti. İki takım için anlaşma aşamasında olduklarını, üçüyle de ciddi görüştüklerini ifade eden Frostad şöyle devam etti:


“2014-15 yarışı için çalışmalara başladığımızdan bu yana 174 takım Volvo Ocean Race’e katılmak için bize geldi. Ama bunların yaklaşık 120’si bize göre hayalperestti çünkü yarışın startına kadar onları nelerin beklediği konusunda en ufak bir fikirleri dahi yoktu. Biz şimdi gerçekten bunu finanse edebilecek takımlara odaklanmış durumdayız. Ekonomik kriz nedeniyle sponsorlar her şeyi çok ince eleyip sık dokumasına neden oluyor ama şu an öyle bir durumdayız ki, bu işi gerçekten yapabilecek takımlarla karşı karşıyayız. Zaten bu işin en zor kısmı start hattına gelebilmek.”

Şu ana kadar üç takım kesinleştiğini, bunların da İsveçli SCA, Abu Dhabi Ocean Racing ve Çinli Dongfeng olduğunu bir kez daha hatırlatıp metni noktalayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder