15 Kasım 2013 Cuma

Mini’lerin iki günlük hasar listesi



Çarşamba günü start alan Mini Transat filosu Atlantik’te oldukça zor koşullarda yarışı sürdürmeye çalışıyor. Mücadelenin daha ikinci gününde arka arkaya hasar ve terk haberleri gelmeye devam ediyor.

Starttan sadece birkaç saat sonra Sebastien Picault ve Yann Le Pautremat teknelerinde hasar meydana geldiğini bildirerek tamir etmek üzere güvenli bir limana sığındı.İlk gece filo güneye doğru oldukça zor koşullarda seyir yaptı. Birçok tekneden hasar haberi geldi. Kiminin dümeni arızalandı kimi fena broş yedi kimi salmasıyla ve dümen palasıyla problem yaşadı.  Ama en kötü haber haber direğini kıran Ian Lipinski’den geldi. Lipinski bir başka yarışçı olan Eric Cochet’nin yardımıyla yarış merkezini durumuyla ilgili bilgilendirdi. Yardım gelmesini bekleyen Lipinski yakınından geçen bir yük gemisi tarafından kurtarıldı. Bu arada yarışın daha ilk saatlerinde teknesinde hasar bildiren Sebastien Picault, oldukça geniş çaplı bir onarım gerektiğinden yarıştan çekildiğini bildirdi.


Yarışın ikinci günü ikinci bir direk kırma haberi daha geldi. Skipper Yannick Clech, yardım istemediğini bildirdi ve direğini geçici olarak tamir ederek Lizbon’a doğru yöneldi. Filo oldukça hızlı ilerliyordu. Bazı tekneler 15 knot hıza ulaştıklarını bildiriyordu. Bu arada Yann Le Pautremat’dan da yarışı terk ettiği haberi geldi. Aynı gece salmasında problem yaşayan Gwenole Gahinet yönünü bir balıkçı teknesinin yardımıyla Portekiz kıyılarına doğru çevirdi. Bu arada filodan hasar haberleri gelmeye devam ediyor ve yarışçılar teknelerindeki arızaları tamir etmek üzere güvenli kıyılara yanaşıyordu. Gilles Avril denizde yüzen bir ağaç kütüğüne çarpınca teknesi su almaya başladı. 

Starta gelmeyen ve yarışı bırakan teknelerle birlikte 84 teknelik filo şu an 66’ya düştü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder