6 Kasım 2013 Çarşamba

Spindrift ilk rekorunu kırdı


Atlantik’teki hızı 50 knot’lara ulaşan fırtına Mini Transat ve Transat Jacques Vabre yarışlarını olumsuz etkilerken rekor kırma hedefiyle okyanusa açılan Spindrift 2 ekibinin en yakın dostu oldu. Dona Bertarelli ve Yann Guichard dümenciliğindeki, dünyanın en büyük trimaranı Spindrift, 3.885 deniz millik Keşif Rotası’nı altı günde tamamlayarak ilk rekorunu kırdı.

14 kişilik takım 29 Ekim’de start almayı hedefliyordu. Ancak istedikleri hava koşulları gerçekleşmeyince startı iki gün erteleyerek 31 Ekim’de İspanya’nın Cadiz kentinden Atlantik’e açıldı. Ekip, seyrinin neredeyse tamamını oldukça sert havada ve yüksek dalgalarda gerçekleştirdi. Güçlü sağanaklar maksi trimaranı neredeyse uçurdu. Spindrift 2 ortalama 29,7 knot hıza ulaşırken en yüksek hızı ise 46.08 knot oldu. Bu arada teknede teknik hasar da meydana geldi. Sert havada seyir esnasında gennaker bir anda aşağı düştü ancak neyse ki ekipte ve teknede ciddi bir hasara yol açmadı. Thomas Rouxel, şiddetli rüzgar ve dev dalgalarda 40 metre uzunluğundaki direğe tırmanarak balon mandarını aşağı indirdi. Ekibin en stresli anları ise son geceydi. Son 175 milde teknenin hızı 14.5 kt’a kadar düştü. Ancak sabah saatlerinde tazeleyen rüzgar sayesinde Spindrift ekibi finiş noktaları olan Bahamalar’daki San Salvador’a ulaştı.


Ekip bu rotayı 6 gün, 14 saat, 29 dakika ve 21 saniyede tamamlayarak, bir önceki rekorun sahibi Franck Cammas dümenciliğindeki Groupama 3’ü 20 saat geçmeyi başardı.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder