17 Aralık 2012 Pazartesi

VO65’in arması Southern Spars’tan


Volvo Ocean Race’in önümüzdeki iki yarışında (2014-15 ve 2017-18) görev alacak one design teknesi VO65’in üretiminde başrol isimlerden biri daha belli oldu. Buna göre yeni nesil VO65’lerin bumba, direk ve arması Yeni Zelandalı Southern Spars tarafından üretilecek.


Southern Spars’tan proje yöneticisi Kevin Batten, bir önceki yarışta Telefonica ve Camper’ın armalarının firmaları tarafından üretildiğini ve her iki takımın da bu konuda hiç bir sorun yaşamadığını söyledi. Bu başarılarından dolayı gurur duyduklarını ve Volvo tarafından seçildikleri için de mutlu olduklarını belirten Batten, “Bu bizim için çok önemli bir görev. Çünkü dünyanın en iyi yelkencilerinin markamıza ne kadar güvendiğinin önemli bir göstergesi.”

Fotoğraf: Ian Roman
Ekip donanımları teslimat tarihlerine yetiştirebilmek için çalışmalara başlamış bile. İlk ikisinin nisan ayının başında İngiltere’ye ulaşmış olması gerekiyor. Batten “Dayanıklılık ve gücü en iyi şekilde bir araya getirmek için Thin Ply teknolojisini kullanacağız. İnce katmanlar daha güçlü ve güvenli tasarlanmış bir yapı oluşturmamızı sağlayacak” dedi.

Şimdi sıra yelkenleri üretecek firmanın isminin belirlenmesinde. Firma isminin bugünlerde açıklanması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder