20 Aralık 2012 Perşembe

Oracle ekibine tatil yok



Oracle Team USA, AC72’si 16 Ekim’de San Fransisco Körfezi’nde takla attığından beri bir hayli sıkıntılı günler yaşıyor. Ancak takımın suya dönmesine çok az kaldı. Kupa sahibi Oracle’ın paramparça olan katamaranından haberler var.

Takımın yöneticisi Grant Simmer, takla olayının tüm işleri allak bullak ettiğini ve bu yüzden zaman planlamalarını tamamen değiştirmek zorunda kaldıklarını söylüyor. “Çok zaman kaybettik. Açıkçası rakiplerimizin antrenmanlarını tamamlamasını seyrederken elinin kolunun bağlı olması çok can sıkıcı. Ama ekip olarak hepimiz kendimizi, katamaranı yeniden eski haline getirmeye ve mümkün olan en kısa sürede yine denize indirmeye adamış durumdayız. Tabii artık riskler konusunda da daha dikkatliyiz.”

Hatırlarsanız kazadan sonra gövde birçok yerinden kırılmış, kanat yelken de birçok parçaya ayrılmıştı. Simmer olayın ardından ilk olarak hasarın boyutunu ortaya çıkardıklarını belirtiyor ve şöyle devam ediyor:  “Kanadı neredeyse tamamen kaybetmiştik. Neyse ki diğeri üretim aşamasındaydı, biz de süreci hızlandırdık.  Parçalanan gövdeyi de yeniden bir araya getirdik.”

Bu arada takımın ikinci AC72’sinin üretimi de devam ediyor. Durum böyle olunca ilk katamaranın tamiriyle ikincisinin üretimi eş zamanlı olarak ilerliyor. Takımın kara ekibinden Mark Turner, ekip üyelerinin çok yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtiyor. “Parçalanan katamaranın tamiri kolay bir iş değil ve yapılacaklar listesi çok uzun. İşlerin tümü ikinci teknenin üretimiyle paralel gidiyor. Diğer yandan ikinci kanat yelkenin üretimi Yeni Zelanda’daki Core Builders Composites’te devam ediyor.  Tüm ekip işe dört koldan girişmiş durumda. Yeni yılla birlikte her şey daha hızlı ilerleyecek, hidrolik sistemler, vinçler ve kablolar hepsi yerine yerleştirilecek, yeni kanat da San Fransisco’ya ulaşınca yeniden antrenmanlara başlayacağız. 2013 bizim için çok yoğun ve heyecanlı bir yıl olacak.”

Belli ki Oracle’da durumlar bir hayli karışık. Takımın üretim ekibine tatil yok. Dört koldan tekneleri yetiştirmeye baş koymuş durumda. Takımın yeni iş takvimine göre, Yeni Zelanda’da üretilen kanat yelkenin 2013’ün başında San Fransisco’ya ulaşacak. Şubat ayında da tamir edilmiş AC72 yeniden suya inecek ve antrenmanlar başlayacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder