7 Aralık 2012 Cuma

Vendee’de yeni lider Bernard Stamm



Vendee Globe’un 27. gününde filo Kükreyen Kırklar’da ilerlerken, uzun süredir liderliğini koruyan Armel Le Cleac’h birinciliği Chimeniees Poujoulat’nın skipper’ı Bernard Stamm’a kaptırdı. İkinci sırada Macif'le François Gabart, üçüncü sırada da Virbac Paprec 3’le Jean Pierre Dick var.

Liderliği kaptıran Le Cleac’h önceki gece büyük bir sabır savaşı verdi. Fransız skipper’ın hızı gece yarısı hızı bir ara 1kt’a kadar düştü. Saatler ilerledikçe hızı 5kt’a çıktı. Yaklaşık sekiz saat sonra stratejisini uygulayacak rüzgarı yakaladı. Ancak Le Cleac’h sıkıştığı alçak basınç bölgesinde vakit kaybederken Stamm onun 106 mil önüne geçmişti bile.


Lider üçlü şu sıralar 15kt hızda seyrediyor. Yaklaştıkları Amsterdam buzul kapısında da oldukça hafif bir hava onları bekliyor. Halen dokuzuncu sıradaki Acciona’nın skipper’ı şu an içinde bulundukları durumu “Hava raporları bulunduğumuz bölgede rüzgar veriyordu ama hiç de öyle görünmüyor. Bunun sadece bölgesel bir durum olduğunu umuyorum. Deniz gittikçe sertleşiyor ama sadece 4kt rüzgar var. Dolayısıyla tekneyi stabil tutmak çok zor. Bir sonraki buzul geçişi çok zorlu olacak gibi görünüyor. Umarım hava bir an önce değişir ve buzul kapısını sağ salim geçeriz” sözleriyle anlatıyor.

Bu arada Alex Thomson’ın teknesi Hugo Boss’tan gelen aşağıdaki göründü, bir Vendee Globe yarışçısı teknedeki günlük yaşamı gözler önüne seriyor. Yemek pişiremediğini ve enerji barlarıyla ayakta kaldığını söyleyen Thomson yine de 25kt hızda seyir yaptığı için oldukça mutlu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder