11 Aralık 2012 Salı

Alex Thomson artık ‘karanlık mod’da



Pazar gecesi Hint Okyanusu’nda seyrederken denizde yüzen bir cisme çarparak dümen palası kırılan ve su jeneratörlerinden biri hasar gören Hugo Boss’un skipper’ı Alex Thomson yarışa yeniden geri döndü. Üstelik kaybettiği zamana rağmen rakibi Cheminees Poujoulat’nın skipper’ı Bernard Stamm’a fark atarak yeniden dördüncülüğe yerleşti. Thomson, Amsterdam buzul kapısını ortalama 21kt hızla, salı günü öğle saatlerinde geçti.

Thomson’ın başına aynı olay Atlantik’teki seyrinde de gelmişti. Ancak bu kez diğer dümen palası kırılmıştı. İlk hasarı da tamir ederek yarışa geri dönen Thomson’ın işi bu kez ise hava ve deniz koşulları nedeniyle daha zordu. 15 saatlik mücadele sonunda dümen palasındaki hasarı giderse de Thomson su jeneratöründen  vazgeçmek zorunda kaldı. Enerji kaynaklarından birini kaybeden Thomson bundan sonra takımın “dark mode” (karanlık mod) olarak adlandırdığı konuma geçecek ve enerjisini çok daha kısıtlı kullanmak zorunda kalacak. Bu da İngiliz skipper’ın dış dünyayla bağlantısının azalması anlamına geliyor.

Alex Thomson Racing’in CEO’su Steward Hosford yarışçılarıyla gurur duyduklarını söyledi ve şöyle devam etti: “Alex’le gurur duyuyoruz çünkü buraya kadar çok iyi yarıştı. Ancak bundan sonrası onun için biraz zor olacak. Çünkü kendisi yarış takipçilerine açıklamalar yapmayı, çektiği videoları onlarla paylaşmayı, ailesiyle konuşmayı çok seviyordu. Artık ‘karanlık mod’a geçtiğinden enerji kullanımı çok kısıtlı olmak zorunda. Ama bu yarışa devam etmesine ve finişe ulaşmasına engel bir durum değil.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder