4 Aralık 2012 Salı

Hutchinson, artık Artemis Racing’de değil



34. America’s Cup’ın meydan okuyacak takımlarından Artemis Racing’le, takımın ABD’li skipper’ı Terry Hutchinson’ın yolları ayrıldı. Hutchinson’ın artık Artemis Racing’in dümeninde olmayacağı dün yapılan açıklamayla duyuruldu. ABD’li deneyimli yelkencinin yerine, eylül ayında takıma katılan, Team Korea’nın AC45’inin eski dümencisi Avustralyalı olimpiyat madalyalı yelkenci Nathan Outteridge getirildi.

Aslında bu önemli görev değişiminin ilk işareti eylül ayında verilmişti. Geçen sezon ACWS’nin San Fransisco’daki son ayağında takımı Team Korea’ya zafer kazandıran Outteridge, Londra Olimpiyatları’nda da ülkesi Avustralya’ya 49er sınıfında altın madalya kazandırınca dikkatleri iyice üzerine çekmiş ve Artemis Racing’e transfer olmuştu. Yapılan açıklamayla Outteridge’in 2013 sezonunda Hutchinson’ın ekibine dahil olarak Artemis Red’in dümeninde olacağı belirtilmişti.


Ancak dün yapılan açıklamayla Hutchinson gönderildiği, yerine de 26 yaşındaki Outteridge getirildiği duyuruldu. Takımın diğer dümencisinin de Team Energy’nin eski skipper’ı Loick Peyron’un olacağı açıklandı.
Kararın ardından açıklama yapan Artemis Racing’in CEO’su Paul Cayard, Terry Hutchinson’la bugüne kadar çok iyi bir işbirliğine imza attıklarını söyledi ve şöyle devam etti: “Terry’nin match race konusundaki uzmanlığı sayesinde Artemis Racing 2012 America’s Cup World Series’de (ACWS) match race birincisi oldu ve takımı bugüne getirdi. Tüm bu çabaları ve başarısından dolayı Terry’ye çok teşekkür ediyoruz ve kendisine gelecekte başarılar diliyoruz.”

Hutchinson’ın açıklaması da şöyle oldu: “Beni destekleyen herkese çok teşekkür ederim. Artemis Racing’in skipper’lığını gurur duyarak yaptım. 2012 ACWS sayesinde birçok genç yetenekle tanışma fırsatım oldu ve benim için benzersiz bir deneyimdi.”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder