9 Aralık 2012 Pazar

Cammas gözünü 35. America’s Cup’a dikti



Franck Cammas ve Groupama işbirliğinde yeni gelişmeler var. Açıklama Groupama Sailing’in resmi sitesinden yapıldı. Buna göre 15 yıldır Franck Cammas’ı destekleyen ve 2011-2012 Volvo Ocean Race’te kupayı kaldıran takımın sponsoru Groupama, Fransız yelkenciye desteğini kısıtladı. Groupama bundan sonra Franck Cammas’ı sadece Fransa ve Avrupa’daki yarışlarda destekleyecek.

Şirketin açıklamasında 2011’de büyük bir kriz yaşadıkları ve bu yüzden stratejilerinin bölgesel organizasyonlara yöneltildiği belirtildi. İletişim ekibinden Sylvain Burel, “Bu koşullarda Volvo Ocean Race gibi büyük organizasyonlarda yer almak stratejimize aykırı düşüyordu. Dolayısıyla Franck’ı artık sadece Fransa ve Avrupa çerçevesindeki organizasyonlarda desteklemeye karar verdik. Anlaşmamız  üç yıl daha sürecek” dedi.

Diğer yandan şu aralar 34. Kupa’nın meydan okuyacak takımlarından Luna Rossa’nın AC72 ekibine koçluk yapan Cammas’ın America’s Cup macerası sadece bu kadarla kalmayacak.  Zira Franck Cammas yaptığı açıklamada gözünü 35. America’s Cup’a diktiğini ve kendi adıyla oluşturacağı takımıyla bu yarışa katılmayı hedeflediğini söyledi.


Cammas kısa ve orta vadede hedeflerini şöyle anlattı:

“Temmuz 2013’te yapılacak Tour de France a la Voile’ye Groupama’nın renkleriyle katılacağım. Bu yarış benim için çok çekici çünkü içerisinde Volvo Ocean Race’te olduğu gibi hem açık deniz hem de koy içi mücadeleler var. Bir de 2016 Rio Olimpiyatları’nda yarışmak hedefiyle, Nacra 17’yle çalışmalarım olacak. Aslında özetle, Little America’s Cup’ta yarışılan C-Class’lara odaklanmış durumdayız. Çünkü Little America’s Cup’a da katılmayı hedefliyorum. Diğer yandan bir sonraki dünya serisinde AC45’imizle yarışmak üzere yeni partnerlerle Franck Cammas Racing takımını oluşturmaya başladık. Uzun vadede hedefim ise 35. Kupa’da yarışmak.”

Groupama, C-Class katamaranların match race şeklinde yarıştığı ve adı International Catamaran Challenge Trophy olarak değişmesine rağmen hala Little America’s Cup olarak anılan yarışta da  Cammas’ı destekleyecek. 15 yıllık işbirliği çerçevesinde kurarak geliştirdikleri araştırma bölümünün oldukça yüksek seviyeye ulaştığını söyleyen Burel, Fransız yelkenciyi bu yarışta da desteklemelerinin nedenini şöyle anlattı: “Araştırma departmanı bütçemizin yüzde 40’ını oluşturuyor. Özellikle son üç teknemizin üretim aşamasında faydasını çok gördüğümüz bu departmanın da devam etmesini istiyoruz. Adı 'küçük' olsa da son teknolojilerin kullanıldığı Little America’s Cup’ta Franck’ı desteklememizin sebebi de bu.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder