28 Aralık 2012 Cuma

Noel Baba Oracle’a çalıştı



Herkes Noel tatilinde ancak Oracle Team USA’in başını kaşıyacak vakti yok. Suya iner inmez antrenman sırasında paramparça olan AC72’sini yeniden yetiştirmek için var gücüyle çalışan Oracle’ın üretim ekibinden Tim Smyth, “Takımın bugüne kadar ki en stresli yarışı bu herhalde” diyerek durumlarını özetliyor. Neyse ki takım için Yeni Zelanda’dan güzel haberler geldi. Yeni kanat yelken, Yeni Zelanda’daki Core Builders Composites’te tamamlanarak paketlendi ve San Fransisco’ya doğru yola çıktı. Bu özel paketin ocak ayında takımın Pier 80’deki merkezine ulaşması bekleniyor.

Core Builders Composites’ten proje yöneticsi Chris Mellow, yelkeni zamanında San Fransisco’ya yetiştirmek için ekibin olağanüstü bir performans gösterdiğini söyledi. Kanat yelken, takımın merkezi Pier 80’e ulaştıktan sonra bir araya getirilecek, testlerinin tamamlanmasının ardından yeniden bir araya getirilen 17 numaralı gövdeye monte edilecek. Şubatın başında da AC72’nin tamamlanmış halde suya inmesi ve yeniden antrenmanlara başlaması bekleniyor.

Bu arada ikinci gövde için de San Fransisco’da çalışmalar sürüyor, kanat yelkenin de Yeni Zelanda’da üretimi devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder