22 Ekim 2012 Pazartesi

Toka Yelken Ekibi yeniden parkurlarda



Hem de yeni tekneleri ve yeni dümencileriyle birlikte. Hatırlarsanız ekip iki yıl öncesine kadar parkurlarda rakiplerinin tozunu attırıyordu. Neler yapmışlardı hatırlayalım:
- 2008-2009 sezonlarında katıldıkları 25 yarışın 17'sinde birincilik, ikisinde ikincilik.
- Cup’ışalım mı?, Bosphorus Cup, Turgutreis Cup, Marmara Adası Yarışı, Marmaris Yarış Haftası gibi önemli yarışlarda birincilik.
- 2008 yılında 15 yarış üzerinden değerlendirilen BAYK Bodrum Kış Trofesi’nin 15’inde birincilik. (Ekip bu kadar çok birincilikle trofe tarihinde bir rekora imza atmıştı)
- 2009 yılında Türkiye'den ilk kez bir ekibin katıldığı Les Voiles de Saint Tropez'de büyük teknelerin yarıştığı B grubunda sekizincilik.
Aralık 2010'da tekneleri M.A.T. 12'yi Orion ekibine sattıktan sonra yarışlara ara veren Toka Yelken Ekibi parkurlara bu kez yeni tekneleri M.A.T. 1245 ve yeni dümencileri Levent Peynirci’yle filoya geri dönüyor. M.A.T.’ın İzmir’deki tersanesinde üretilen Mark Mills tasarımı 1245, bir önceki model M.A.T 12’nin yeniden tasarlanmış hali. Yeni modelde salma daha uzun ve hafif hale gelirken torpilin de su direnci azaltıldı. Ayrıca daha az sürtünme ve hassas kontrol sağlayan yeni dümen palası, geliştirilmiş ve hafifletilmiş iç yerleşim modelin ön plana çıkan diğer özellikleri.
Tekne kasım ayı sonunda suya inecek. Toka Yelken Ekibi önümüzdeki sezon yeni tekneleriyle İstanbul, İzmir, Bodrum ve Marmaris yarışlarına katılmayı hedefliyor.
Ekibi Twitter üzerinden (@tokayelken) ya da www.tokayelken.com adresinden takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder