5 Haziran 2012 Salı

X40’lar Cumartesi günü Boğaz’da kapışacak



Extreme Sailing Series’in İstanbul ayağı için “X40’lar Boğaz’da uçacak” demiştim ama henüz bana da ulaşmadığı için tarihini yazamamıştım. Tarih bugün belli oldu. Buna göre 40 feet’lik kataramanlar 9 Haziran Cumartesi günü 10:00-12:00 arası Boğaz’da kozlarını paylaşacak.

Organizasyon şirketi Euroasia Sports’tan gelen bilgiye göre 8-10 Haziran arasında yapılacak üç günlük yarış süresince hava şartlarına göre günde en az beş en fazla 10 yarış yapılacak. 8 Haziran Cuma saat 11:30’da Ahırkapı’daki etkinlik alanında yapılacak basın toplantısının ardından 14:00’de başlayacak yarışlarda medya mensupları ve VIP konuklar teknelere altıncı adam olarak binecek. Cumartesi sabahı Boğaz’da yapılacak yarışın ardından tekneler Ahırkapı’ya dönecek ve 14:30’da yeniden yarışmaya başlayacak. Extreme Sailing Series İstanbul etabı 10 Haziran Pazar saat 14:00’de başlayacak final yarışlarıyla son bulacak. 

Peki Boğaz yarışının parkuru ne olacak? Parkur henüz kesinleşmedi. Ancak şu an gelen bilgiye göre X40'lar Ahırkapı'dan başlayarak Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne kadar gidecek, oradan geri dönecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder