1 Haziran 2012 Cuma

Volvo Ocean Race’te gerilim tırmanıyor


Yarışın Lizbon etabı dün akşam Abu Dhabi’nin zaferiyle sona erdi. Ondan sadece altı dakika sonra finişe ulaşan Groupama oldu. En tehlikeli suları arkalarında bırakan ekipler artık son düzlüğe kavuştular. Ama bu kez farklı bir gerilim başladı. Son etaplarda birinci takımların isimleri değiştikçe puan farkları da bir hayli azaldı, dolayısıyla takımlar arasındaki gerilim arttı. Yani Volvo Ocean Race işte şimdi tam da izleyicilerin istediği kıvama geldi.

Ian Walker ve ekibi finiş hattını dün gece yerel saatle 21:23’te geçti. Takım limanda havai fişeklerle karşılandı. İkinci Groupama, üçüncü de Puma oldu. Son dakika sürprizini ise Telefonica yaptı. Yarışın son günlerine kadar beşinci sırada ilerleyen Telefonica, dördüncü sıradaki Camper’ın Tagus Nehri akıntısına takılmasını fırsat bilerek birkaç metre önünde finiş yaptı. İki takım arasında sadece 1 dakika 42 saniye fark vardı. 

Finişten sonra basın toplantısında konuşan Abu Dhabi’nin dümencisi Ian Walker bunun yelken kariyerindeki en heyecanlı anlardan biri olduğunu söyledi. “Son 10 milinde heyecanın doruğa ulaştığı bir yarıştı bu. Diğer tekneler kadar hızlı değiliz ve bunu herkes biliyor. Biz de bu açığımızı başka şekillerde kapatmak zorunda kaldık. Şu an kendimi çok rahatlamış hissediyorum.”

Etabın son 33 milinde Groupama ve Abu Dhabi arasında tam anlamıyla it dalaşı yaşanmıştı. Bir ara aralarındaki mesafe neredeyse 1 mile kadar düşmüştü. Finiş hattı yakınındaki Tagus Nehri’nin yarattığı akıntı takımlar arasındaki gerilimi daha da artırmıştı.

Son etapta birincilik elde eden takımların isim değiştirmesi puanlama durumunu da bir hayli etkiledi. Uzun süre açık ara liderliğini sürdüren Groupama ve Telefonica arasında şu an sadece üç puan fark var. Dolayısıyla bundan sonraki etaplar da heyecan zirve yapacak gibi görünüyor.

Puan durumu:
1)     Groupama 4: 183 puan
2)     Telefonica: 180 puan
3)     Puma: 171 puan
4)     Camper: 162 puan
5)     Abu Dhabi: 104 puan
6)     Sanya: 27 puan

  Fotoğraflar: Ian Roman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder