30 Haziran 2012 Cumartesi

Volvo Ocean Race’te sona bir kala

Fotoğraf: Ian Roman
Volvo Ocean Race’te dananın kuyruğunun kopmasına çok az kaldı. Bugün Lorient’te yapılan koyiçi yarışta birinciliği Groupama elde etti. Lizbon-Lorient arası etabı da birincilikle bitiren takım böylece memleketinde bir başarıya daha imza attı ve altı puanı da hanesine ekledi. 225 puana ulaşan Franck Cammas ve ekibi zafere bir adım daha yaklaştı.

Bugünkü yarışı ikinci bitiren ise Camper oldu. Aslında yarışın çoğunluğunu lider olarak götüren takım birinciliği son anda Groupama’ya kaptırarak finişe ikinci sırada ulaştı. Üçüncü ise Puma oldu.
Groupama bu başarıyla 2011-2012 Volvo Ocean Race’in birincisi olmaya bir adım daha yaklaştı demiştik ancak altı takımın önünde Galway’e doğru son ayak ve burada yapılacak son koyiçi yarışı var. Takımlara etap birinciliğinden 30, koyiçi yarışı birinciliğinden de altı puan gelecek. Bu puanlar da sıralamayı değiştirebilecek.

Halen genel sıralamada birincilik 225 puanla Groupama’da. Ama son ayağı olur da Puma alırsa, 30 puan kazanacak ve Groupama’nın önüne geçebilecek. Aynı şekilde Camper ve Team Telefonica’nın da birinci olma şansı var.

Groupama: 225 puan
Puma: 200 puan
Camper: 196 puan
Telefonica: 194 puan
Abu Dhabi: 124 puan
Team Sanya: 40 puan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder