19 Haziran 2012 Salı

Team Korea da America’s Cup’ta meydan okuyacak


America’s Cup’ta kupa sahibi Oracle Team USA’e meydan okuyacak takımlara bir yenisi daha eklendi. America’s Cup World Series’de Nathan Outterigde dümenciliğinde yarışan Team Korea final yarışlarına resmen başvurdu. Böylece yarış tarihinde ilk kez Koreli bir takım mücadele edecek.

Eski 49er Dünya Şampiyonu Avustralyalı Nathan Outterigde dümenciliğindeki Team Korea, serideki başarısıyla dikkat çekiyor. AC45’lerdeki ilk deneyimini geçtiğimiz nisan ayında Napoli ayağında yaşayan 26 yaşındaki Outterigde, bu kısa sürede kendini geliştirerek ne kadar hırslı olduğunu da gösterdi. Ekip halen genel sıralamada, dokuz takım içerisinde beşinci sırada yer alıyor.

 Şimdi takımın hızlıca, final yarışında kullanacağı AC72’sinin dizaynını yaptırıp inşa ettirmesi gerekiyor. Yarış kuralları gereği kanat yelken ve direk dışındaki parçaların tümü takımın temsil ettiği ülkede, yani Kore’de yapılması gerekiyor.

2013’te San Fransisco’da Louis Vuitton Cup adıyla yapılacak final yarışında kupa sahibi James Spithill dümenciliğindeki Oracle Team USA’e meydan okuyacak takımlar şöyle: Artemis Racing, Emirates Team New Zealand ve Luna Rossa. Final yarışına başvuru süresi 1 Ağustos’ta sona erecek. O güne kadar takım sayısının artması bekleniyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder