15 Haziran 2012 Cuma

Groupama kupaya bir adım daha yaklaştı



Fransız Groupama anavatanına zaferle döndü. Geçtiğimiz pazar günü 8. ayağı tamamlamak üzere Lizbon’dan start alan Volvo Ocean Race filosu bugün öğle saatlerinde Fransa’nın Lorient Limanı’na ulaştı. Finişi ilk geçen takım Groupama oldu. Saat 13:31’de Lorient’e ulaşan takım limanda binlerce Fransız tarafından karşılandı. Finişe ulaşan ikinci takım Camper, üçüncü Puma, dördüncü de Abu Dhabi oldu.

Groupama böylece 30 puan alarak kupayı almaya bir adım daha yaklaştı ve böylece yarışın başından bu yana en yakın rakibi olan Telefonica’ya karşı ciddi bir avantaj kazandı. Telefonica ise finişe kısa bir süre kala dümen palası kırıldığı için çok gerilerde kaldı.

Groupama aslında bu yarışta ciddi bir başarı gösterdi. Takım dört gün önce anayelkeni sıkıştığında çok vakit kaybetmişti. Başüstü adamı Brad Marsh fırtınalı havada 31 metre yükseklikteki direğe tırmanarak iki saat boyunca arızayı gidermeye çalışmıştı. Arızayı gideren Groupama finişe 12 saatten az süre kala atağa geçti ve 45kt rüzgarda dört metrelik dalgaları aşarak finişe ilk ulaşan takım olmayı başardı. Lorient’te Fransızlar tarafından etrafı sarılan Cammas, “Çok kısa ama zor bir ayaktı. 10 ay önce yarışa başlarkenki en büyük hayalimizi gerçekleştirdik” dedi.

Telefonica’nın dümencisi Iker Martinez ise üzgündü. Dümen palasındaki arızanın kupa kazanma hayallerinin ciddi anlamda önüne geçtiğini söyledi.

Sırada iki liman içi ve son açıkdeniz yarışı var. Bu üç yarışta değişebilecek sıralama takımların da kaderini belirleyecek. Son puan durumu şöyle:
1. Groupama Sailing Team, 219 puan
2. PUMA  196 puan
3. Camper 191 puan
4. Team Telefonica 181 puan
5. Abu Dhabi Ocean Racing 122 puan
6. Team Sanya 32 puan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder