8 Nisan 2013 Pazartesi

Thomas Coville Sodebo’yu arkasına aldı



Fransızların yelkenle fazlasıyla haşır neşir hazır gıda markası Sodebo şimdi de Thomas Coville’e sponsor oldu. Sodebo en son Vendee Globe’un sponsorlarından biriydi. Ayrıca Samantha Davies de bu yarışa Sodebo’nun sponsorluğuyla katılmıştı.

Thomas Coville ilk olarak 28 Haziran’da start alacak, Fransa’nın en önemli açıkdeniz yarışlarından Tour de France a la Voile’ye katılacak. Söylenene göre marka Coville’in 2014’te yapılacak solo transatlantik yarış Route du Rhum kampanyasının yanı sıra bir maksi trimaranla yeni bir solo dünya turu denemesinde destek olacak.

Coville’in 10 kişilik Tour de France a la Voile ekibinde match race konusunda deneyimli Damien Lehl, Mathieu Richard ve üç kez Volvo Ocean Race’te yarışmış Sebastien Col gibi usta yelkenciler var.

Fotoğraf: Ian Roman
2011’den bu yana Archambaut M34 one design teknelerle yapılan yarış 28 Haziran’da Dunkerque’den start alacak; Dieppe, Deauville ve Roses’de mola verip 28 Temmuz’da Marsilya’da sona erecek.

Bu arada yarışa son Volvo Ocean Race birincisi Groupama’nın skipper’ı Franck Cammas da katılacak. Aynı yarışta Groupama’da birlikte mücadele eden Cammas ve Coville, şimdi de rakip olacak.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder