4 Nisan 2013 Perşembe

Team SCA’de ilk beş isim açıklandı

-->

10 yıl aradan sonra Volvo Ocean Race’te yarışacak ilk kadın takımı Team SCA’in 11 kişilik ekibinin beş ismi belli oldu. Ekiptekilerin isimleri bugün açıklandı. Buna göre haftalardır, Puma’nın eski VO70’i Mar Mostro’da sıkı bir elemeden geçirilen kadınlar takımının ilk beşi ismi şunlardan oluşuyor: İngiliz Sam Davies ve Annie Lush, Avustralyalı Sophie Ciszek, Papua Yeni Gineli Liz Wardley ile Hollandalı Carolijn Brouwer .  

Takımı oluşturan Richard Brisius isimleri açıkladıktan sonra, gelen başvuruların kalitesi konusunda çok etkilendiklerini söyleyerek, “Bu beş kadın doğuştan yetenekli yelkenciler” dedi. 200 kişi arasından seçilen beş kadın yelkencinin geçmişinde dünya şampiyonlukları, olimpik ve solo açıkdeniz yarışları var. Seçilen yelkencilerin geçmişine şöyle bir bakarsak...


Sam Davies içlerindeki en tanıdık isim muhtemelen. Fransa’da yaşayan bir İngiliz ve 38 yaşında. Aslında bir mühendis. Geçmişi açık deniz yarışlarıyla dolu. Onu en son Vendee Globe’da teknesi Saveol’de görmüştük. Filonun tek kadın yarışçısı Davies, yarışın startından sadece üç gün sonra teknesinin direği kırıldığı için mücadeleden çekilmek zorunda kalmıştı. Bu aslında Davies’in ikinci Vendee Globe deneyimiydi. İlk kez teknesi Roxy’le 2008-2009 yarışına katılan Davies, dördüncü olmuştu.  İngiliz yelkenci ayrıca Transat Jacques Vabre, Transat Ag2r ve Solitaire du Figaro’da da mücadele etti.


Bir başka İngiliz Annie Lush ise 33 yaşında olimpik bir yelkenci. Ülkesini olimpiyatlarda ilk kez 2008 yılında Ynling sınıfında temsil etti. 2010’da ekibiyle birlikte ISAF Match Race Dünya Şampiyonası’nda kadınlar kategorisinin birincisi oldu. 2012 Londra Olimpiyat oyunlarında Elliott 6 metre sınıfında yarışan Lush, tam bir match race ustası.


Sophie Ciszek hakkında çok fazla bilgi yok. Ancak hakkında çıkan haberlerden gördüğüm kadarıyla 27 yaşındaki yelkenci yedi yıldır maksilerde yarışıyor. Sydney Hobart Yarışı’na katılan Wild Thing teknesinin başüstü kadını.


Papua Yeni Gineli Liz Wardley de Başüstü okuyucuları için tanıdık bir isim. Son Vendee Globe’a katılacaktı ancak sponsoruyla yaşadığı sorun nedeniyle start hattında yer alamadı. 33 yaşındaki Wardley aynı zamanda bir kürekçi. Beş kişilik ilk ekibin, daha önce Volvo Ocean Race’te yarışan tek üyesi. Wardley, 2001-2002 yarışındaki kadınlar takımı Amer Sports Too’da başüstü olarak görev aldı.  1998’de Hobbie Cat Dünya Şampiyonası’nda birinci oldu, üç kez Solitaire du Figaro’da mücadele etti.


39 yaşındaki Carolijn Brouwer ise olimpiyatlarda; 470, Europa ve Tornado sınıflarında üç kez ülkesini temsil etti. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder