19 Nisan 2013 Cuma

ACWS Napoli’de lider Oracle



America’s Cup  World Series’in son ayağı Napoli dün dokuz takımla start aldı. İlk günün takımı Ben Ainslie’nin J.P. Morgan BAR’ı oldu. Çok iyi performans gösteren takım iki filo yarışında üçüncü ve birinci olarak 21 puan aldı ve günü lider olarak kapattı. Yarışları birinci ve dördüncü olarak bitiren Dean Barker skipper’lığındaki ETNZ de JP Morgan BAR’ın bir puan gerisindeydi. 8-12 knot havada yapılan ilk gün yarışlarının sonunda da 18 puanla Chris Draper’ın Luna Rossa Piranha’sı üçüncü oldu.

Performansları merakla beklenen Tom Slingsby ve Roman Hagara ise acemiliklerinin kurbanı oldu. Bu yarışta ilk kez dümene geçen Tom Slingsby ve takımı Oracle Team USA ile ilk kez yarışa katılan Roman Hagara skipper’lığındaki HR Racing, parkur sınırlarını aştıkları gerekçesiyle ceza aldı. Slingsby “İlk yarışta gayet iyi gidiyorduk. Fakat çaylaklıktan olsa gerek sınırı fark edemedim ve dediklerine göre aşmışım. Ceza aldıktan sonra ekiptekilere bundan böyle bana sınırları hatırlatmalarını istedim.”


28 yaşındaki Avustralyalı skipper Slingsby ikinci gün ise kendini gösterdi. Oracle Team USA Slingsby, günün iki filo yarışını birincilik ve ikincilikle tamamladı ve puan sıralamasında liderliği ele geçirdi. Günün yıldızı diğer takım da Yann Guichard skipper’lığındaki Fransız Energy Team’di. Takım ilk yarışta ikinci, diğerinde de birinci oldu. Guichard yarışı şöyle değerlendirdi: “Dün parkuru anlamak daha zordu çünkü rüzgar çok değişkendi. Ancak bugün rüzgar oldukça stabildi. Dolayısıyla tekneyı hızlı tutmaya ve starta odaklanabildik. Ama tabii esas olay Pazar günü.”

Bu arada ikinci günün en önemli olayı match race esnasında ETNZ ve Luna Rossa arasındaki çarpışma oldu. Kış boyunca Auckland’da AC7’leriyle birlikte antrenman yapan iki takım bu kez karşı karşıyaydı. Ancak yarışta şamandıra dönüşü esnasında katamaranlar çarpıştı ve Luna Rossa pruvanın sancak tarafından, ETNZ de kıç taraftan hasar aldı. Yarışı kazanan takım ETNZ oldu. İlk filo yarışını üçüncülükle tamamlayan Luna Rossa ise kaza nedeniyle günün ikinci filo yarışına katılamadı.

Napoli ayağında Cumartesi günü iki filo yarışı ve match race yarı finalleri yapılacak. Pazar günü yapılacak final yarışıyla da hem ACWS Napoli ayağının birincisi ve hem de 2013 serisinin lideri belli olacak.

 İkinci gün sonunda puan durumu şöyle:

1.Oracle Team USA (Tom Slingsby) – 38
2.Energy Team (Yann Guichard) – 36
3. Emirates Team New Zealand (Dean Barker) – 36
4. J.P. Morgan BAR (Ben Ainslie) – 35
5. Luna Rossa Piranha (Chris Draper) – 33
6. Luna Rossa Swordfish (Francesco Bruni) – 23
7. Artemis Racing White (Charlie Ekberg) – 21
8. HS Racing (R. Hagara/H.S. Steinacher) – 17
9. China Team (Mitch Booth) – 14

Fotoğraflar: Gilles Martin-Raget



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder