4 Nisan 2013 Perşembe

Desjoyeaux’nun yeni sponsoru TBS



Profesör lakaplı Michel Desjoyeaux, eski sponsoru TBS ile sahalara geri dönüyor. Hatırlarsanız yelkencinin altı yıldır sponsorluğunu üstlenen emlak şirketi Foncia, ekonomik krize yenik düşerek Desjoyeaux’dan desteğini çekmek zorunda kalmıştı. Ancak dünyanın en iyi açık deniz yarışçısı olarak bilinen Desjoyeaux tabii ki yalnız kalmadı. Eski sponsoru, ayakkabı ve giyim markası TBS’le yolları yeniden birleşen Desjoyeaux, artık bu markanın renkleriyle yarışacak. TBS’le ilk yarışı ise önümüzdeki hafta yapılacak Solo Arrimer olacak.

TBS, yelken sponsorluğunda aslında oldukça eski bir marka. 1979’da Solitaire du Figaro’da yarışan Pierre Follenfant’a sponsor olduğunda henüz bir yıllık markaydı. Follenfant ardından TBS renklerinde katıldığı Vendee Globe’u beşincilikle bitirmeyi başardı. Desjoyeaux ise o zamanlar henüz yolun başında bir yelken yarışçısıydı. 1992’de ilk Solitaire du Figaro birinciliğini elde eden Desjoyeaux, 1998’de de Follenfant’ın yardımıyla TBS’in sponsorluğunda yeniden start hattında yer aldı ve yine birinci oldu. Bu yarıştan sonrada Profesör unvanını elde etti.

Desjoyeaux bu yıl 44. kez start alacak Solitaire du Figaro’ya da TBS sponsorluğunda 12’inci kez katılacak. Daha önce üç kez birinci olan (1992, 1998, 2007) yelkenci yine zafer elde ederse yarış tarihinde bir rekora imza atarak dördüncü kez birincilik elde eden ilk yarışçı olacak. Jean le Cam ve Philippe Poupon da daha önce üç kez birinci olmuştu. Beneteau Figaro II’lerle yapılan yarışın startı 2 Haziran’da Fransa’nın Bordoeaux kentinden.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder