17 Nisan 2013 Çarşamba

İddialı skipper’a iddialı ekip

 

Son Vendee Globe’un ‘kahramanı’ Jean Pierre Dick, kendisi için yeni bir dönem başlattığını söylediği 'dev' çocuğu MOD 70 Virbac-Paprec 70’ini geçenlerde Lorient’de suya indirmişti. Bugün de, bu dev trimaranda Jean Pierre Dick’le birlikte yarışacak ekip açıklandı. Dick dışında altı kişiden oluşan ekipte özellikle dikkat çeken iki isim var. Göz atalım...

İlki; Route du Rhum, Solitaire du Figaro, Transat AGR2, Transat Jacques Vabre, Vendee  Globe’da derecelere sahip Roland Jourdain. 48 yaşındaki yelkenci son olarak 2010 Route du Rhum ve 2011 Rolex Fastnet Race’te çok gövdeliler kategorisinde MOD 70’i Veolia Environnement ile birinci oldu.

Bir diğer isim de Vincent Riou. Son olarak Vendee Globe’da yarışan başarılı yelkenci, teknesi PRB denizde bir cisme çarptığı için gövdesi hasar görmüş ve yarışı iyi bir şekilde götürmesine rağmen çekilmek zorunda kalmıştı. Daha önce iki kez Vendee Globe’a katılan Riou, 2004-2005 yarışının birincisi. Onun dışında 2012 Europa Warm’up, 2011 ve 2009 Rolex Fastnet Race birincilikleri var. 2005’te yılın yelkencisi seçildi.

Ekibin diğer üyelerine gelince. 43 yaşındaki Thierry Duprey Du Vorsent daha önce Banque Populaire V’te dümenci ve trimcilik yaptı. Her ikisi de sıkı bir match race’çi olan Fred Guilmin ve Thierry Douillard, Alpari Dünya World Match Dünya Şampiyonası’nda yarışıyordu. Son olarak Guillaume Le Brec de MiniTransat’tan gelme bir yarışçı. 2006-2011 arası aralıksız olarak MiniTransat’ta yarışan 33 yaşındaki yelkenci, 2011’de dördüncü oldu. Ayrıca Mini Fastnet, Demi Cle’nin de aralarında bulunduğu birçok yarışta dereceleri var.

Ekibin hedefi şimdi hızla yeni trimaranlarına alışıp önlerindeki ilk mücadele olan, haziranda yapılacak Tour of Europe’da rakiplerine meydan okumak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder