21 Nisan 2013 Pazar

Oracle Team USA şaşırtmadı



America’s Cup World Series 2013’ün sonucunu belirleyen Napoli ayağı bugün sona erdi ve zafer Oracle Team USA Slingsby’nin oldu. Napoli ayağının birinciliğini ise evsahibi takım Francesco Bruni dümenciliğindeki Luna Rossa Swordfish, match race liderliğini de Oracle Team USA Slingsby aldı.

Bugün ilk önce, Luna Rossa Swordfish ile Oracle Team USA Slingsby arasındaki match race yapıldı. Oldukça heyecanlı geçen match race’in sonucunu belirleyen an ise ikinci maçtaki rüzgaraltı kapısında Luna Rossa’nın Oracle tarafından geçilmesi sırasında oldu. Değişken rüzgarların hakim olduğu yarışta Slingsby yeteneğini konuşturdu ve doğru taktikle en küçük esintileri bile yakalayarak zaferi kazandı. Kaybeden Bruni, “O ana kadar her şey çok iyi gidiyordu. Ancak birkaç büyük hata yaptık. Rüzgar çok belirsizdi ve biz de yanlış manevralarla teknenin durmasına neden olduk” dedi.


Ardından filo yarışlarına geçildi. Günün iki filo yarışında Luna Rossa Swordfish önce ikinci sonra da birinci oldu ve birinciliği aldı. Louis Vuitton Cup ve final yarışlarında Luna Rossa Challenge’ın taktisyenliğini üstlenecek olan Bruni bu kez mutluydu. Sabah yaptıkları hataları ancak bu zaferin unutturabildiğini söyledi.

34. America’s Cup’ya hazırlık amacıyla yapılan America’s Cup World Series, Napoli ayağıyla sona erdi. Şimdi tüm dikkatler temmuz ayında yapılacak ve kupa sahibi Oracle Team USA’e meydan okuyacak takımın belirleneceği Louis Vuitton Cup ile 34. Kupa’nın sahibini bulacağı America’s Cup final yarışlarında.


ACWS Napoli ayağı sonuçları

1. Luna Rossa Swordfish (Francesco Bruni) – 80 puan
2. Oracle Team USA (Tom Slingsby) – 80 puan
3. Emirates Team New Zealand (Dean Barker) – 71 puan
4. Luna Rossa Piranha (Chris Draper) – 70 puan
5. J.P. Morgan BAR (Ben Ainslie) – 65 puan
6. Energy Team (Yann Guichard) – 58 puan
7. Artemis Racing White (Charlie Ekberg) – 40 puan
8. HS Racing (R. Hagara/H.S. Steinacher) – 36 puan
9. China Team (Mitch Booth) – 30 puan

2012-2013 America’s Cup World Series sonuçları

1. Oracle Team USA Spithill/Slingsby – 245 puan
2. Luna Rossa Piranha – 191 puan
3. J.P. Morgan BAR – 181 puan
4. Emirates Team New Zealand – 171 puan
5. Energy Team – 160 puan
6. Artemis Racing White – 160 puan
7. Luna Rossa Swordfish – 151 puan
8. Team Korea – 105
9. Oracle Team USA Coutts – 98
10. Artemis Racing Red – 90
11. China Team – 73
12. HS Racing – 36

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder