24 Nisan 2013 Çarşamba

Team Korea’nın AC72’si yalan mı oldu?

Team Korea'nın AC45'i

34. America’s Cup’a kesin kayıtlar 1 Ağustos 2012’de sona ermiş ve kupa sahibi Oracle Racing USA’in karşısına çıkmak üzere dört takımın kapışacağı açıklanmıştı: Yeni Zelandalı ETNZ, İsviçreli Artemis, İtalyan Luna Rossa ve Koreli Team Korea.

34. Kupa’ya sadece birkaç ay kaldı, takımlar kupa için yarışacakları AC72’lerini suya indirdi. Hatta kimileri ikincisiyle antrenmanlarını bile tamamladı. Tüm bu sürede sadece tek bir takımdan ses çıkmadı, Team Korea’dan. Durum V.Sail editörü Pierre Orphanidis’in de dikkatini çekmiş ve konuyu sitesinde gündeme getirmiş.

Orphanidis yazısının başında Eylül 2012’ye geri dönüyor ve Team Korea’nın 34. Kupa’ya Nathan Outteridge skipper’lığında resmen katılacağını açıklamasından tam üç ay sonra takımın teknik direktörü Brett Bakewell-White’la görüşmesini anlatıyor. Bakewell-White’a, takımın AC72’sinde son durumu sorduğunu söyleyen Orphanidis, e-posta olarak gelen yanıtta zaman kısa olduğu için sadece tek bir AC72’lerinin olacağının, onun da inşa halinde olduğunun ve takımın çok yoğun bir şekilde çalıştığının belirtildiğini kaydediyor.

Ancak ortada büyük bir yalan olduğunu savunan V.Sail editörüne göre Team Korea’nın AC72’sine hiç başlanmadı. Gerekçesi ise yarışlara sadece birkaç ay kalmasına rağmen takımdan hala hiçbir ses çıkmaması. Haklı mı bilemiyoruz ama ortada bir tuhaflık olduğu kesin. Kokusu yakında çıkacaktır...

Bu arada ilk AC72’si talihsiz bir kazaya kurban giden ve stresli günler yaşayan Oracle Team USA, bir sır gibi sakladığı ikinci AC72’sini de suya indirdi. Böylece takım için yeni bir dönem başladı. Takım, yeni AC72’leriyle antrenmanlarına bu hafta başlayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder